hír Budapest Olimpia 2024

Pályázat: A 2024-es Budapesti Olimpia építészeti, városépítészeti víziója


sebesp | 2016.07.07
A Budapesti Olimpiai Pályázat készítői országos, titkosított öltetpályázatot hirdetnek Magyarország valamennyi felsőfokú építész-, tájépítész- és településmérnök képző oktatási intézményének nappali tagozatos és doktorandusz hallgatói részére.

A tervpályázat célja: A 2024-re Budapestre tervezett Olimpia pályázatának készítői fontosnak tartják a hallgatók és a fiatalság bevonását a tervezési munkálatokba.

A tervpályázat témája: A pályázatot három témában lehet beadni. Egy pályázó mindhárom témában pályázhat, de azokat egyenként, önálló pályaműként kell benyújtani.

• Live Site – „szurkolói pontok” tervezése Budapesten, az olimpiai helyszíneken és nem olimpiai településeken
• Milyen szerepe lehet a Szabadság-szobor környezetének (a Citadellának és a Gellért-hegynek) az Olimpia idején és hosszú távon, az Olimpiát követően?
• Az Olimpiai Park helyszíncsoport területén létrejövő új városrész építészeti és városépítészeti víziója

Díjazás: A nyertes tervpályázatok díjazására összesen 4.500.000 Ft áll rendelkezésre, amelyből a legnagyobb díj összege 600.000.-Ft, a legkisebbé pedig 100.000.- Ft lehet. Eredményes tervpályázat esetén a Bíráló Bizottság a rendelkezésre álló teljes összeget kiosztja a nyertes pályaművek között.

Az első helyezett ezen felül meghívást kap az Olimpiai Masterplan szakmai és érdekegyeztetési tárgyalásait végző munkacsoportba a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. által.

A részvétel feltételei: A tervpályázaton részt vehet Magyarország valamennyi felsőfokú építész-, tájépítész- és településmérnök képző oktatási intézményének nappali tagozatos és doktorandusz hallgatója, aki regisztráltatta magát, és akivel szemben nem áll fent a tervpályázatok kiírását szabályozó 310/2015.(X.28.) Korm. rendelet 18.§ (4-5) bekezdése szerinti kizáró okok egyike sem. Az ötletpályázatra olyan tervezőcsapatok jelentkezését várjuk, melyek a komplex tervezési feladat valamennyi szakterületi tudásával rendelkeznek. Ennek megfelelően a csapatban legyen legalább 1-1 fő az alábbiak közül két szakterületről:
- építészmérnök vagy építőművész,
- tájépítész,
- településmérnök vagy építész urbanista,
valamint javasolt (de nem kötelező) az adott téma jellegétől függően közlekedésmérnök, vagy közgazdász, vagy kultúraszervező, vagy marketinges stb. hallgató bevonása is.

Regisztráció: 2016. július 1. és 2016. szeptember 10. között, elektronikus úton

Pályázat beadása: 2016. szeptember 12. 18 óráig

Kiállítással egybekötött, ünnepélyes eredményhirdetés: 2016. október 12. szerda

A díjazott és megvett tervek megismerésére az októberi eredményhirdetés kapcsán nyílik lehetőség. A díjazott pályaművek akár a Pályázati Anyagba is bekerülhetnek.

Tovabbi részletek

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások