hír pályázat kiállítás családi házak családi ház Év háza kiállítás nemzetközi pályázat Visegrádi Négyek

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

10 családi ház a „Visegrádi Négyek Családi házait” bemutató kiállításon


Rajki Diána | 2011.06.28
A Visegrádi Négyek Családi házait bemutató vándorkiállításon való megjelenésre a Magyar Építőművészek Szövetsége és az „Év Háza 2011” pályázat Bíráló Bizottsága által kiírt pályázat útján van lehetőség. Beadási határidő: augusztus 29.

A Visegrádi Négyek (V4) országai – Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország - 10-10 kiemelkedő családi házát bemutató vándorkiállítása idén ötödik alkalommal lesz megtekinthető, a résztvevő országok között elsőként Budapesten, az Építészet Világnapjára szervezett események között.
A Magyarországot képviselő épületeknek és tervezőiknek a négy országot végiglátogató vándorkiállításon lehetősége nyílik nemzetközi porondon is bemutatkozni, és megmutatni a kortárs magyar építészet egy szegmensét.
A kiállításon való megjelenésre a Magyar Építőművészek Szövetsége és az „Év Háza 2011” pályázat Bíráló Bizottsága által kiírt pályázat útján van lehetőség. A 10 épület közötti szereplésről az „Év Háza 2011” Pályázat Bíráló Bizottságának tagjai döntenek 2011. szeptember 10-ig.

Bírálati szempontként a „Visegrádi Négyek Családi házait” kereső zsűri is Nagy Tamás DLA, az „Év háza 2011” pályázat Bíráló Bizottsága elnökének gondolatait választotta:

„Nyakig ülve a válságban, a tartalékokat beosztva, felélve, megbízókra vár az építész társadalom. Egyikünk sem lát a jövőbe, senki nem tudja, hogy meddig tartanak a szűkös napok. Egyet viszont tudunk, hogy meg kell tanulnunk takarékosabban élni. Takarékosabb házakat építeni. Hiszem, hogy lehet szerényebb anyagi körülmények között is jó építészetet csinálni. Lesznek-e bizonyító erejű munkák 2011-ben?”

A V4-ek családi házait bemutató kiállítás a Magyar Építőművészek Szövetsége székháza, Kós Károly termében nyílik, 2011. október 3-án, az Építészet Világnapján, délelőtt, illetve a Magyarországot képviselő 10 épületről a Régi- Új Magyar Építőművészet összeállítást készít.

További információ: Baku Eszter,
baku.eszter@buildmarketing.hu , T: (23) 611-028
A pályázati kiírás letölthető a www.evhaza.hu  oldalról.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások