hír tervek Dubaji Világkiállítás magyar pavilon

Szigorú biztonsági intézkedések mellett építik Dubajban a magyar pavilont


d.adel | 2020.10.13

A dubaji világkiállítás magyar pavilonjának építése a járványhelyzet ellenére is az ütemtervek szerint, szigorú biztonsági intézkedések betartása mellett zajlik, emellett a szervezők is azon dolgoznak, hogyan tudják a világkiállítást a legbiztonságosabban lebonyolítani – mondta Takács Szabolcs miniszteri biztos a hétfőn tartott sajtótájékoztatón.

A miniszteri biztos hozzátette: előnyben részesítik a szabadtéri rendezvényeket, a szükséges távolságtartási szabályok betartása érdekében pedig alternatív sorban állási megoldásokat is alkalmaznak majd.

Tóth Andrea, az Expo 2020 Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: az expót a szervezők a pandémiás helyzet miatt elhalasztották, így 2021. október 1. és 2022. március 31. között rendezik meg. Ez Magyarország számára többletköltséget nem jelent, a magyar megjelenésért felelős Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft. az eredeti forrásokat átütemezte.

A makoveczi szellemiségben épülő magyar pavilon februárban lett szerkezetkész, várhatóan decemberben befejeződik az építkezés, ezután indulhat a használatbavételi engedélyeztetés és az átadás-átvétel folyamata.

Takács Szabolcs megjegyezte, hogy a dubaji világkiállítás szervezői több olyan virtuális rendezvénnyel készülnek már a kapunyitás előtt, amelyek felhívják a figyelmet a koronavírus-járvány miatti korlátozottabb lehetőségekre, ugyanakkor a halasztásból fakadó plusz egy év további lehetőségeket teremt a kiállító országok számára az alaposabb felkészülésre minden területen, így a gazdaságdiplomácia területén is.
Elkészült az a portfólió, amely segítséget nyújt mind az államigazgatási, mind pedig az üzleti szereplőknek a megjelenési projektjeik részletesebb kidolgozásához – tette hozzá.

Tóth Andrea kiemelte, hogy a pavilon az Aquaroots of Hungary nevet kapta, azért, mert szeretnék megmutatni azt a csodálatos vízi kincsvilágot, amelyet a magyar föld magában rejt.

A pavilonban helyet kapó, a legmodernebb digitális eszközök tárházát felvonultató kiállítás bemutatja majd a hazai természetes vízkészlet kialakulásának történetét, kiemelten foglalkozva az ország gyógy- és termálvizeivel, a balneológiával, a gyógy- és termálturizmus lehetőségeivel – mindezt víz használata nélkül, a fenntarthatóság jegyében.

A magyar pavilonban 15 állomás mutatja Magyarország kincseit és azok történetét. Érdekesség, hogy az egyik installáció valódi hévízi iszap felhasználásával készül. A létesítmény egyedülálló kupolatermében pedig 360 fokos audiovizuális bemutató várja majd az érdeklődőket – ismertette.

A világkiállítás hat hónapja alatt közel kétmillió látogatót vonzanának a pavilonba, amelynek hétfőn elindult a hivatalos weboldala, ahol folyamatosan frissülő információk, hírek fogadják az érdeklődőket – fűzte hozzá.

(MTI)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások