tervek cikk Budapest Sportcsarnok

Több­mil­li­ár­dos cso­da­csar­nok a város peremén: "Budapest ékessége" lesz


sebesp | 2016.12.30
Rákosmentét is elérte az év végi állami pénzeső. A XVII. kerületben a legújabb Magyar Közlöny szerint hat és fél milliárd forintból épülhet multifunkcionális sportcsarnok.

Multifunkcionális csarnok épül a XVII. kerületben – jelentette az MTI. A kormány 6,51 milliárd forintos költségvetési támogatással segíti a főváros XVII. kerületébe tervezett multifunkcionális csarnok és az ahhoz kapcsolódó szabadtéri sportlétesítmények felépítését.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kabinet jóváhagyta a rákosmentei beruházás koncepcióját, és a 2016 és 2018 közötti időszakra megítélte a 6,51 milliárd forintos forrás biztosítását.

"A kelet-budapesti régióban és a környező agglomerációban a mai napig nincs olyan multifunkcionális sportcsarnok, amely mind a tömegsport, mind a versenysport igényeit kielégítené, egyúttal helyet biztosítana nagyobb közösségi rendezvényeknek" – indokolta Rákosmente polgármestere az építkezés szükségességét. "A külső megjelenésében is egyedi, 1500 fix ülőhelyes, környezettudatos, megújuló energiával működő 'zöld' épület Budapest ékessége lesz."

Az építési munkálatok várhatóan 2017 végén megkezdődnek, a befejezés dátuma 2019. május 31.

Forrás: ripost.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások