hír Budapest rozsdaövezet

Új építőipari program indul a rozsdaövezetek revitalizálására


d.adel | 2020.05.29

Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár elmondta, hogy a kormány új programot indít a kormány a rozsdaövezetek revitalizálására, amellyel új lakások építését szeretnék ösztönözni ezeken a területeken.

Az elhanyagoltabb városi övezetek átalakítása új, építőipari munkahelyek megteremtését is célozza. Szeretnék létrehozni a barnamezős akcióterületek fogalmát, ezekben az övezetekben egyszerűbb lesz az építkezések engedélyeztetése, és az itt vásárolt új lakások áfáját 5%-ra szeretnék levinni. Javaslatukban szerepel, hogy a lakásbérlet áfamentességét fenn kell tartani ezeken a területeken.

A kormány két akciótervet javasol az országgyűlésnek, az egyik azonnali, ahol azonnal indíthatók lesznek a fejlesztések, a másikban pedig közép- és hosszútávú fejlesztések lennének. A miniszterelnökség kiadta, hogy közép- és hosszútávon kezdjék meg e területek területrendezését, romeltakarítását, ez várhatóan többéves munka lesz.

Az elfogadott programmal három kihívásra szeretnének válaszolni: jó minőségű, elfogadható árú lakások építése Budapesten, a városokban a rozsdaövezetek bekapcsolása a városi életbe, illetve az építőipar megerősítése. 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások