hír Füleky Zsolt György István

Átalakítás az építésügy vezetésében

Tuzson Bencét váltja György István


Csépé | 2020.01.06

2019. december 3-án a Miniszterelnökség államtitkárának nevezte ki György Istvánt Áder János köztársasági elnök. A személyi változást szervezeti változás is követheti.

Az MTI szerint a Budapest Főváros Kormányhivatalát csaknem hat évig kormánymegbízottként vezető politikus a tárca közszolgálatért felelős államtitkára lesz.

Ehhez az államtitkársághoz tartozott tavaly márciusig az Örökségvédelmi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság, és jelenleg az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság, ez utóbbinak a sorsáról nem tudni, de ez vette át a műemléki ügyeket, melyre önálló Műemlékvédelmi Osztály jött létre.

Korábban olyan híreket lehetett hallani, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkárához (jelenleg Boros Anita) kerülnek bizonyos jogkörök, míg Tuzson Bence, a távozó közszolgálatért felelős államtitkár decemberben úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy közigazgatási döntéseket vehetnek át a szakmai kamarák az államtól.

György István nem hivatalos életrajza szerint 1959. október 31-én született. Politikus, akinek pedagógusi és jogi végzettsége van. 1990 és 2002 között Budapest X. kerületének polgármestere, 2006-tól a Fővárosi Közgyűlés tagja, 2010-2014 között országgyűlési képviselő (Fidesz – Magyar Polgári Szövetség) és 2014. júniusig Budapest főpolgármester-helyettese. 2014. július 1-től a Fővárosi Kormányhivatalt vezette kormánymegbízottként.

Forrás: MTI, Mandiner.hu, Tervlap.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások