hír rendezvény

Újra lesz Országos Műemlékvédelmi Konferencia!


Csépé | 2015.10.20
A 27. OMK az „Örökség a jövőnek, Jövő az örökségnek” rendezvénysorozat folytatója, egyben a műemlékvédelem kormányzati irányításának fóruma is kíván lenni a szakma felé, hogy a jogszabályi, szervezeti változásokat követni tudják, valamint a szakma irányításának törekvéseket megismerhessék. A cél a szakmafejlesztési program „aprópénzre váltása".

XXVII. Országos Műemlékvédelmi Konferencia

Közreműködés és szerepvállalás az kulturális örökségi érték védelme érdekében

az ICOMOS MNB 2014-ben, az „Örökség a jövőnek, Jövő az örökségnek” program keretében kidolgozott szakmafejlesztési programja tükrében

A konferencia az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága, a Nemzeti Kulturális Alapprogram és az Artifex Kiadó (a Metszet folyóirat kiadója) együttműködéseként jött létre.

A 2013-2014-es, NKA által kezdeményezett „Örökség a jövőnek, Jövő az örökségnek” rendezvénysorozat folytatója, egyben a műemlékvédelem kormányzati irányításának fóruma is kíván lenni a szakma felé, hogy a jogszabályi, szervezeti változásokat követni tudják, valamint a szakma irányításának törekvéseket megismerhessék.

A tavaly kiérlelt szakmafejlesztési program „aprópénzre váltása” a feladat, hogy az örökségvédelemben dolgozó szakemberek minél szakszerűbben és korszerűbben dolgozhassanak.

Az L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára által megnyitandó konferencia az Országos Műemlékvédelmi Konferenciák hagyományát folytatja, mely korábban az OMvH, majd a KÖH kétévenkénti konferenciája volt, legutóbb, 2011-ben a XXVI. konferenciát Baján rendezték, így ez a XXVII. OMK.

Részletes program és jelentkezési lehetőség itt!

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások