Legújabbak

Szabad az út London második legnagyobb felhőkarcolójának építése előtt

Java | 2019.04.09.

A Foster + Partners feltűnő, különleges és meglepő formavilágú felhőkarcolót alkotott. Az ég felé nyúló, valószínűtlenül karcsú építmény gumószerű formájával egy tulipánt juttat eszünkbe.

Megnyílt az új Bauhaus múzeum Weimarban

sebesp | 2019.04.09.

Hivatalosan megnyitották az új Bauhaus múzeumot pénteken a németországi Weimarban, a 100 éve alapított művészeti és iparművészeti mozgalom első központjában, és elkezdődött A Bauhaus Weimarban él (Das Bauhaus lebt in Weimar) című fesztivál, amelyet az évforduló alkalmából rendeztek.

Dévényi Sándor építész kiállítása

iStvan | 2019.04.08.

A kiállítás a hetvenéves alkotó különböző léptékű, a várostervtől a kilincsig ívelő, az építészeten messze túlmutató koncepciókat is magában foglaló életművének legfontosabb munkáit tárja a látogatók elé – olvasható a Pécsi Galéria honlapján.

A „háromszemű ház” Ausztriában

opauszkililla | 2019.04.08.

Az osztrák stúdió, az Innauer-Matt Építésziroda mutatta be ezt az erdőszéli kis faluban található házat Ausztriában. Az Alpok belsejében található hegyes-völgyes vidék télen kedvelt síparadicsom.

A megújult Ybl Egyesület és a Budapesti Metropolitan Egyetem partnersége

Ware-Nagy Orsolya | 2019.04.08.

A Budapest Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kara és az Ybl Egyesület 2019. évi megújulásának köszönhetően szorosabbra fűzi együttműködését.

Gyors és fiatalos: Rakpart22

Ware-Nagy Orsolya | 2019.04.05.

Még látszanak Győr egyik izgalmas épületén az előregyártott szerkezetek, de idénre tervezik a Rakpart 22 nevet viselő, 108 minőségi lakást és irodákat kínáló épület átadását. A Móricz Zsigmond rakpart új színfoltját tervező csapat, a ZIP architects munkájának elismerése, hogy fiatal építészek a füredi Tagore sétányra tervezett újabb, ún. „ötcsillagos” épületen dolgoznak.

EXKLUZÍV

Több hely, több idő – erre van szükségük az óvodáknak

Csépé | 2019.04.04.

Speciális érzékenységre van szükség a gyerekintézmények, óvodák, bölcsődék tervezéséhez – a gyakorlatban mégis lehetetlen határidőkkel és költségvetésekkel készülnek. A tegnapi Egészséges építészet, gyerekbarát építés konferenciának ez volt a legfontosabb tanulsága.

Prágában nincs felhőkarcoló-stop, baj is lehet belőle

sebesp | 2019.04.02.

Éles bírálatok érik Prágát amiatt, hogy a cseh főváros vezetése a történelmi városközponttól délre eső Pankrác negyedben engedélyezte több felhőkarcoló építését.

Óbuda új városnegyede vitalizálódik a Duna-parton

Java | 2019.04.02.

Nagy volumenű fejlesztésbe vágta a fejszéjét a Biggeorge Property, amikor az óbudai Duna-part melletti 5 hektáros területen a Folyamőr utca, Miklós tér, Bogdáni út által határolt térségre esett a választása, hogy Waterfront City néven új városrészt építsen.

Fénybarlang ihlette belső tér

opauszkililla | 2019.04.02.

A koncepció kialakításának fő irányvonalát a katari történelem, a helyi kereskedelem kezdetei, a nomád életmód és a gyönyörű természeti környezet inspirálta.
Az építésziroda 2012-ben nyerte el a munkát, így 7 év után készült el a kivitelezés, amit a 2019. március 27-i megnyitón mutattak be a közönségnek.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások