Legújabbak

EXKLUZÍV

Fonyódon...

iStvan | 2019.04.02.

A Fonyód Önkormányzata által 2015-ben kiírt piacmegújítási pályázat nyertesének bemutatása.

A napfény értéke

d.adel | 2019.04.02.

Sok család életében jön el a pillanat, amikor úgy érzik, kinőtték városi lakásukat, itt az ideje annak, hogy családi házba költözzenek. Simen és Christina egyévnyi keresgélés után pedig végül úgy döntött: az Oslo melletti Vollenben felépítik a saját házukat, amelyik pontosan olyan lesz, amilyenre nekik szükségük van.

EXKLUZÍV

Az építészet valóságos dimenziója, a virtuális megközelítés elengedhetetlen szerepe a kortárs tervezésmódszertanban

gyulailevi | 2019.04.01.

Szakmánkhoz hozzátartozik egy generatív folyamat, melyet minden nap használunk, ez a 3D renderelés, azaz látványtervezés. Ahogy tanáraink (Turányi Gábor, Kapy Jenő, Markó Balázs) és a régiek is mondták, az épülettervezés nem az ortogonális rajzok megrajzolásával kezdődik, hanem egy térkompozíció elkészítésével.

Négy év alatt teljesen megújul az esztergomi bazilika

sebesp | 2019.04.01.

Négy év alatt több mint 13 milliárd forintból teljesen megújul Magyarország legnagyobb temploma, az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház.

Arculatváltás előtt a Hungexpo

Java | 2019.03.29.

Lüktető üzleti életünk meghatározó helyszínei a nemzetközi rendezvények, kiállítások megrendezésére koncentráló Hungexpo területén lévő csarnokok, melyek az idő múlásával kissé elavultak, sem technikailag, sem esztétikailag nem felelnek meg az elvárásoknak – indokolta a fejlesztéseket Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója és a MARESZ elnöke.

Rabszolgatartással vádolják az Építészkongresszus sztárját

sebesp | 2019.03.28.

Az idei Serpentine pavilon tervezője, az Építészkongresszuson is előadó Junya Ishigami támadások kereszttüzébe került, miután nyilvánosságra került egy állásra jelentkezőnek adott válaszlevele, miszerint fizetség nélkül nyugodtan halálra dolgozhatja magát nála.

EXKLUZÍV

Együtt, otthon

Mizsei Anett | 2019.03.28.

Tatiana Bilbao 2017-es Architizer A+ Awards-on különdíjas fenntartható szociális lakóépülete1 után ugyanezen rangos megmérettetésen idén a finn Kokoon Projekt, az Aalto University Wood Program keretében megvalósított moduláris otthona szerepelt eredményesen.

Tíz év a hazai irodadizájnban

MagócsiAnikó | 2019.03.27.

Nemzetközi kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy az Y, Z generációs munkavállalók számára a munkabér és karrier mellett mára az inspiratív környezet a legfontosabb elvárás a munkáltatóval szemben, amit egyre több cég ismer fel.

EXKLUZÍV

Elérhető otthonok

Mizsei Anett | 2019.03.22.

Túlnépesedés és elszegényedés: két párhuzamos folyamat, amelyek együttesen világszintű lakhatási problémaként is jelentkeznek. A dizájn és építészet oldaláról is újfajta válaszokat megkívánó kihívásra a világ számos pontján különböző, de szándékaiban hasonló tervek és projektek születtek.

Kengo Kuma új múzeuma júniusban nyit Törökországban

opauszkililla | 2019.03.22.

Az Odunpazari Modern Múzeum (OMM) Északnyugat-Törökországban található, Eskişehir egyetemi városrészében. A tervezett megnyitás ideje 2019. június. A 4500 négyzetméteres, Erol Tabanca és különböző műgyűjtők segítségével alapított, nemzetközileg is jelentős komplexum a modern és kortárs művészettel foglalkozik az 1950-es évektől napjainkig.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások