Építési jog

Legolvasottabb

Legjobbak

Legújabbak

EXKLUZÍV

A műemlékvédelem szűkülő körei Pécsett 1951 és 2020 között – 18. rész

szikrisz | 2021.08.31. 22:26

Ebben a cikksorozatban olyan pécsi épületeket/építményeket mutatok be, melyek egykoron műemléki védettséget élveztek, de miután a műemlékjegyzékből törölték őket, rövidesen elbontásra is kerültek. A sorozat célja egy hiánylista összeállítása, valamint annak bemutatása, milyen épületek/építmények állnak ma az egykori műemlékek helyén.

A soproni multifunkcionális konferenciaközpont pályázata

Sterling | 2021.08.25. 01:32

A KÖZTI által tervezett konferenciaközpont terve nyerte azt a nyílt pályázatot, melyet áprilisban írt ki a Sopron-Fertő Fejlesztő Nonprofit Zrt., a Modern Városok Program részeként. Az első díjjal jutalmazott pályaművet Tima Zoltán, a KÖZTI tervezési igazgatója mutatja be.

Szigorú hangulatban

sebesp | 2021.08.25. 01:24

Fekete beton és fa lécburkolat határozza meg ennek az ausztráliai dombtetőn épült otthonnak a hangulatát.

Igényes csöveseknek

iStvan | 2021.08.25. 01:16

Szergej Kuznyecov dizájner, moszkvai főépítész a KROST-tal alkotott meg egy olyan csőszerű lakóépületet, amely külső burkolata fantasztikusan visszatükrözi a környezetét, ezáltal rejtőzködik a tájban.

Megnyílt a látogatók előtt az újjáépített Szent István-terem – sajtóbejáráson ismerkedtünk a teremmel és a kiállítással

Ware-Nagy Orsolya | 2021.08.20. 12:10

A Budavári Palota rekonstrukciójáért a Várkapitányság felel, a munka a Nemzeti Hauszmann Program keretében valósul meg. A déli összekötő szárnyban újonnan kialakított egykori Szent István-terem a rekonstrukció első megvalósult eleme, amely a mai naptól, 2021. augusztus 20-ától minden érdeklődő előtt nyitva áll.

Láttam már valahol?

sebesp | 2021.08.20. 10:29

Elkészült a BIG legújabb munkája, a Marsk kilátó. A rozsdásodó acélból készült spirál egyedi jelenség Dániában, de a kreatív fenegyerek fejébe a gondolat akár Budapestről is érkezhetett, talán éppen Makovecz Imrétől?

Zöldben gondolkodik a Hörmann

d.adel | 2021.08.18. 15:54

A Hörmann közzétette klímavédelmi stratégiáját, amelynek legfőbb célja, hogy a vállalat folyamatosan csökkentse CO2-kibocsátását. Ezt a CO2 kiszámítás-csökkentés-kompenzáció hármasegységét követve kívánják elérni.

Pro Architectura díj: pályázati felhívás

Ware-Nagy Orsolya | 2021.08.11. 23:07

Már lehet pályázni a 2021-es Pro Architectura díj elnyerésére. Az egymillió forint pénzjutalommal járó elismerésre épített környezetünk minőségi alakítása és megőrzése érdekében kifejtett tevékenységgel és nívós alkotással lehet pályázni. 

Különleges kiállítás nyílik az újjászületett Szent István-teremmel együtt

d.adel | 2021.08.08. 02:39

Két hét múlva, augusztus 20-án nyitja meg kapuit az újjászületett Szent István-terem, egyúttal látogatható lesz az a kiállítás is, amely az eredeti formájában újraalkotott történelmi teremhez kapcsolódik. A tárlat nemcsak azt mutatja be, miképpen jött létre a magyar iparművészet korabeli csúcsteljesítménye, de betekintést nyújt Szent István király ma is aktuális örökségébe és annak kortárs művészeti értelmezésébe.

Menedékház-koncepció újragondolva

d.adel | 2021.08.05. 23:26

Az erdélyi Békás-szoros Nagy-Hagymás Nemzeti Parkban álló menedékházak kivitelezését mintegy másfél éves előkészítő munka előzte meg. A munkát a tervezéstől a kivitelezésig a gyergyószentmiklósi székhelyű Lukács Manufacture Kft. végezte. A negyedik generációs kivitelező cég tulajdonosa, Lukács Lehel az újragondolt menedékházak szerepét hangsúlyozta, amelynek kapcsán az anyagválasztásban ugyanolyan fontos az extrém körülményekkel szembeni ellenállóság, mint a természetbe való adaptálhatóság.

Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások