sebesp | 2016.12.22
A szédítő magasságban átívelő üveghidak nem elégítették ki maradéktalanul a kínaiak adrenalin-sokk igényét, mert itt az újabb lebegő projekt, egy csipetnyi illuzionista trükkel kiegészítve.

Alig, hogy átadták (majd gyorsan be is zárták) a világ leghosszabb és legmagasabb üvegpadlós hídját Kínában, most újabb attrakció készül a Hunan tartományban lévő Csangcsiacsie Nemzeti Parkban. Egy több elemből álló komplexumot építenek az égbe szökö hegyek közé, amelyek az élmény fokozásához illuzionista trükköket is bevetnek.

A Martin Duplantier Architectes iroda tervei alapján megvalósuló első híd egy elliptikus korong, amely tükrözi a környezetet. A középpontjától kimozdított helyen lévő lyuk szabad lelátást nyújt a sziklák között lévő szakadékra. Egy erős háló lehetővé teszi, hogy a bátrabb látogatók lefeküdjenek a „semmiben”.

A másik elem egy kétszintű híd lesz, melynek felső szintje összeköti a két oldalt, míg az alsón lehet átélni a lebegést.

A fekete kövön egy 2 cm-es vízréteg képez tükröt. A kövek szabálytalan összeállítása egy kanyargó hegyi útra emlékeztet. Minden hetedik percben a víz eltűnik, és permetezőnyílásokon jelenik meg újra, felhőt képezve a hegyekben. Ez a felhő fokozatosan vízréteggé alakul.

A parkban egy háromszintes pavilont is felépítenek. A legfelső szinten 360 fokos panorámában lehet gyönyörködni, a középsőn kávézó lesz, alul pedig egy exkluzív VIP-lakosztály, ahol a látogató éjszakára is ott maradhat.

Forrás: www.origo.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások