hír skanska flex iroda dbh

A Skanska és a DBH Csoport hosszútávú partnerségre lép

Magyarországon és Romániában


MagócsiAnikó | 2022.09.06

A Skanska és a DBH Csoport hosszútávú partnerségre lép, melynek értelmében a vállalat 5 100 m2 irodaterületet bérelt a romániai Equilibrium1 és a magyarországi H2Offices irodaházakban. Ezzel a partnerséggel a Skanska kelet-közép-európai kereskedelmi fejlesztési üzletága kibővíti a két épület bérlői számára biztosított szolgáltatások körét.

A DBH Csoport flex irodákat fejleszt és üzemeltet az Európai Unióban. A két Skanska épület ezáltal egyrészt irodákat biztosít majd kisebb bérlők számára, melyek így kihasználhatják a vállalat jövőbiztos épületei által nyújtott előnyöket, valamint a már meglévő bérlők előtt nyitva áll majd a további növekedéshez szükséges rugalmasság lehetősége is. A Skanska és a DBH együttműködése 2011-re nyúlik vissza, amikor a Skanska a DBH egyik bukaresti flex irodájában kezdte meg a működését Romániában.

A DBH Group 1 800 m2-nyi irodaterületet bérel a bukaresti Equilibrium irodakomplexum első fázisában és 3 300 m2-t a budapesti H2Offices épületben.

“A pandémia átalakította az életmódunkat és az üzleti környezetet egyaránt, így a bérlők és a befektetők számára is a rugalmasság alapelvárássá vált. A DBH Csoport mindkét országban nyújtott magas színvonalú szolgáltatása és a H2Offices épületben bevezetésre kerülő új koncepció jelentős hozzáadott értéket képvisel majd ügyfeleink számára. Nagyon örülünk annak, hogy ezt a partnerséget párhuzamosan, két országban is folytathatjuk.” –mondta Mazsaroff Kata, a Skanska kereskedelmi fejlesztési üzletágának Magyarországért és Romániáért felelős bérbeadási és vagyonkezelési igazgatója.

A DBH Csoport választása azért esett a Skanska irodaházaira, mert azok prémium üzleti lokációkban találhatók, az épületek fejlesztése a legmagasabb LEED és WELL standardok szerint történik és állandó a hangsúly a fenntartható épületüzemeltetési megoldásokon. Mind a budapesti, mind a bukaresti helyszínek megfelelnek a jelenlegi üzleti igényeknek, mint például a rugalmas térkialakítási lehetőségek biztosítása, a környezetvédelmi szempontok és az épületet használók jóllétének figyelembe vétele, a legjobb alapot biztosítva a DBH üzleti tevékenységének növekedéséhez.

“A DBH Serviced Office a pandémia alatt azt tapasztalta, hogy a nagyvállalati ügyfelek egyre nyitottabbak a prémium flexibilis irodai megoldásokra. Amikor a bukaresti irodanyitást terveztük, nem volt kérdés, hogy minőségi, és elsőosztályú elhelyezkedésű épületet kell keresnünk. Az Equilibrium a Floerasca irodanegyedben található, a belvárosi üzleti központ közelében. A Skanska mint fejlesztő egyfajta biztosíték volt számunkra az épület prémium anyagai és a rendelkezésre álló szolgáltatások tekintetében, valamint a rugalmas megoldásokat kínáló ökoszisztéma kialakítására. Az H2Offices esetében a DBH új történelmet ír: nem csupán prémium, hanem vállalatra szabott flex irodai modellt valósítunk meg, ahol egyéni ültetési sűrűség, aktuális igényekhez alkalmazkodó bútorozás, az adott vállalati arculathoz illeszkedő belsőépítészeti kivitelezés és egyéni informatikai megoldások lesznek elérhetőek. Az ügyfelek alapvetően válogathatnak majd a szolgáltatások között a tényleges vállalati igényeknek megfelelően, a standard termékek és szolgáltatáscsomagok helyett. Ilyen módon a költségeiket is limitálni tudják, és rugalmasan határozhatják meg az ingatlanra vonatkozó igényeiket.” – mondta Dr. Erdei Sándor, a DBH Group alapítója és vezérigazgatója.

A H2Offices teljes bérbeadási folyamata során a DBH-t a Colliers képviselte.

“A DBH felismerte a nagyvállalati bérlők növekvő igényét a flexibilis irodai megoldásokra vonatkozóan. Terjeszkedési stratégiája kifejezetten erre a trendre ad választ, ezért az elsődleges célunk az volt, hogy olyan adottságokkal rendelkező irodaházat keressünk, mely hosszú távon képes megfelelni a bérlő valamennyi követelményének. A Skanska rugalmas megközelítése a tárgyalások során tökéletes szinergiát teremtett a felek között és a H2Offices kiváló lokációja, kiemelkedő fenntarthatósági és innovatív megoldásai miatt pontosan illeszkedett a koncepcióhoz. Nagyon megtisztelő számunkra a DBH belénk vetett bizalma, hogy ebben a komplex tranzakcióban képviselhettük a vállalatot. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a tranzakció nem csupán a két fél számára teremt értéket, hanem a flex irodapiac egésze profitál majd ennek az újgenerációs formátumnak az előnyeiből.” – mondta Ecsődi Miklós, a Colliers Hungary Occupier Services üzletágának vezetője.

Az Equilibrium első épülete egy 12 emeletes, A kategóriás irodaépület 20 700 m2 bérelhető területtel és 3 500 m2 zöld területtel, melyet kifejezetten kültéri munkavégzéshez és kikapcsolódáshoz terveztek. Az épület elnyerte a LEED Platinum és a WELL Health-Safety minősítéseket és jelenleg 100%-ban megújuló energiaforrásokat használ. Az irodaház az Equilibrium komplexum része, a bukaresti irodapiac egyik kiemelkedő épülete, melynek célja a munkaterek újradefiniálása, a rugalmasság elősegítése, a személyes és munkahelyi élet közötti egyensúly megteremtése és emellett a jóllét koncepciója köré épül. A második fázis, az Equilibrium 2 befejezését követően a teljes bérelhető terület 40 700 m2-t fog kitenni.

Az H2Offices 67 000 m2 bérelhető területet biztosít majd mindhárom fázis befejeztével. A névadás nem véletlen, mivel a komplexum a Fővárosi Vízművek korábbi székhelyének telkén épül. Az első fázis építkezése 2020 augusztusában kezdődött. Ez az épület 8 emeletes lesz három, föld alatti parkolószinttel és 27 000 m2 bérelhető területet biztosít. A befejezését 2022 negyedik negyedévére tervezik. A város legnépszerűbb irodaközpontjában található H2Offices zöld környezetet kínál az itt dolgozóknak Budapest egyik legforgalmasabb pontján. Számos rekreációs tér, mint például egy a tetőn elhelyezkedő, a városra kilátást nyújtó futópálya, zöld teraszok és egy az épületeket összekötő előtető támogatják majd az épületet használók egészségét és jóllétét. A LEED és WELL minősítések elveivel összhangban tervezett projekt fenntartható megoldásaival, a környezettel való kapcsolat erősítésével és az intelligens, innovatív funkciókkal emelkedik  ki. 

(Forrás: sajtóanyag)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások