rendezvény

Amit tudni akartál a padlótervezésről, de nem merted megkérdezni


Csépé | 2017.10.03
Mi változik a csúszásgátlásban? Mit okoz a növekvő hőszigetelés? Mik a sportpadlók tipikus hibái? Jók-e a hőszigetelési számítási módszerek? A BME Épületszerkezettan Tanszék legjobbjai, helyszíni mérések, a Burkolástechnikai Egyesület elnöke – mindez egy nap, egy helyen

A BME Épületszerkezettani Tanszék és kiadónk újabb konferenciája a Bara Hotelben alapvetően a padlószerkezeteket járja körül számos újdonsággal megspékelve.
Pataky Rita (BME) beszél arról, hogy a padlószerkezeteknek milyen megnövekedett feladatai lehetnek az energia- és környezettudatos szemléleteknek megfelelően a hagyományosan elvárt követelmények mellett. Bakonyi Dániel (BME) lakóházon végzett monitoring vizsgálatuk eredményeit veti össze a számítási módszerekkel. Mennyire megbízhatóak a hőszigetelés számítási módszerei, mennyire jól írják le a hőkomforttal kapcsolatos igényeket? Velősy András (MOME) gondolatébresztő előadása arra mutat rá, hogy a belső komfortot hogyan befolyásolja a burkolat megválasztása nemcsak esztétikai, hanem pszichés, illetve mentális szempontból, és ez hogyan hat a komfortérzetre és a helyiséghasználatra. Egyre több tornaterem, sportcsarnok épül országszerte, ám a tervezők sokszor tanácstalanok, hogyan igazodjanak el az alkalmazható sportpadlók között. Ehhez nyújt segítséget Brassnyó László (Burkolástechnika Egyesület) előadása, aki az új irányzatokat is bemutatja. Egyetlen tér sem használható a tervezett rendeltetéssel, ha azt nem lehet balesetmentesen használni. Annak érdekében, hogy ez elkerülhető legyen, Terjék Anita (ÉMI) előadásából megtudhatjuk, hogyan kell megfelelő csúszásgátló tulajdonságú burkolatot választani. Emellett megismerhetjük azt a teljesen új besorolási rendszert, mely lehetővé teszi a különböző labor- és helyszíni mérések, a különböző szabványok alapján megadott adatok összehasonlítását és alkalmazását. Vizes-nedves terek kialakítása rendkívül körültekintő tervezést igényel, a rendelkezésre álló számos technológia közül csak a követelmények ismerete mellett megfelelő megoldást választani. Ezt az eligazodást segíti Horváth Sándor (BME) előadása is.
A fentiek mellett a legújabb fejlesztések eredményeit felhasználva létrehozott kerámia-, helyszíni műkő, műgyanta, műanyag burkolatokról és a tervezők által széles körben kedvelt betonpadlókról is hallhatunk, melyeknek legújabb lehetőségei messze túlszárnyalják képzeletünket.


Időpont: október 11. SZERDA, 9 óra
Helyszín: a Bara Hotel konferenciaközpontja (Budapest XI., Hegyalja út 34–36.)
Akkreditáció: MÉK: 2 pont (2016/253)
Részvételi díj: 2362 Ft + áfa (3000 Ft)
(A Tervlap Kincstárában lévő összeg felhasználható.)

Részletes program

Jelentkezés

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások