sebesp | 2020.03.19

Melania Trump nyilvánosságra hozta a Fehér Ház kertjében építendő teniszpavilon terveit. Figyelembe véve a neoklasszicista Fehér Ház 1800-ban elkészült épületét, a pavilon homlokzata oszlopokkal és nagy boltíves ablakokkal jelenik majd meg.

"Nagyon örömmel tölt el, hogy megoszthatom a Teniszpavilon tervének fejlődését – tweetelt a helyszíni képekkel együtt. – Köszönjük a tehetséges csapatnak a kemény munkájukat és odaadásukat."

Az új épületet egy meglévő raktár helyén valósul meg a teniszpályák közelében, a  több mint 18 hektáros területen. A pavilon kialakítását "nagymértékben befolyásolja a Fehér Ház építészete" – állítja a terveket jegyző NPS által a projekt tavalyi végső jóváhagyására készített jelentés. Figyelembe véve a neoklasszicista Fehér Ház 1800-ban elkészült épületét, a pavilon homlokzata oszlopokkal és nagy boltíves ablakokkal jelenik majd meg. A részletképzést tekintve, beleértve a fehér mészkő burkolatot és a réztetőt, szintén a Fehér Ház stílusához illeszkedik.

Trump elnök, Melania Trump férje, ez év elején kifejezte lelkesedését a klasszikus építészet iránt egy rendelettervezetben, amely megköveteli az összes új szövetségi épület klasszikus stílusban történő megépítését. Az NPS-dokumentum szerint Melania Trump tenisz pavilonjának célja, hogy egységesebb kapcsolatot teremtsen a helyszínen lévő két másik építésítmény között, amelyeket az korábbi First Lady-k kezdeményeztek.

Forrás: Dezeen

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások