kiállítás épületek hír kiállítás rendezvény

Építészeti fotó No. 12.

Városi részletek – “Hommage à New York”


színkép | 2011.08.30
2011. szeptember 2. 18.00

Opitz Tomas kiállítása a Fugában

Megnyitja: Wierdl Zsuzsanna

Megtekinthető: 2011 09 22

Fontos, hogy az épületet „egészben” lássuk egy fotón, vagy sikerül a részleteket is érzékelni? Ez a sorozat egy kicsit az emberi kapcsolatokra szeretne reflektálni, ahol csak az „összképet” akarjuk látni és elfelejtjük a részleteket. Egyáltalán van-e igényünk arra, hogy a dolgok mélyére lássunk, elmélyedjünk bennük?


Építészként diplomáztam, ezért az épületek tömege, a környezettel való viszonyai és ezek hatásai az emberekre egy olyan téma, ami meghatározza fotográfiámat. Mivel nap mint nap képek és információk tömege zúdul ránk, úgy gondoltam, hogy ez a sorozat legyen egy lecsillapodás, tekintsük meg a „totálképpé” alakult részleteket és ezek finomságait, mélyedjünk el bennük és fedezzük fel érintetlen pontjait. A kiállítási anyagot 3 rendhagyó kép is kiegészíti, melyek a „Caring” című sorozathoz tartoznak. Az óvás, a védelem, a gondoskodás szó arra figyelmeztet, hogy ne felejtsük el azt, ami az épületek körül van, a természetet, amire ráépítettünk, a növényeket, melyek néha az életben maradásért küzdenek a városban.


Végül, de nem utolsó sorban ez a kiállítás az emberi élethez is kapcsolódik. Tíz év telt el azóta, hogy több ezer ember életét vesztette a New York-i World Trade Center merényletében. Emberek vesztették el szeretteiket, az építészet egyik legjelentősebb épülettömegében. A kiállítási anyagot számos New York-i épület gazdagítja, így fejezem ki tiszteletemet a város és az ott élő emberek iránt.

Kamarai tagok 0,5 kreditpontot igényelhetnek.
Cím: Fuga, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások