színkép | 2013.09.09
Konferencia az építészet gyerekeknek történő oktatásáról a Magyar Építész Kamara szervezésében

A környezetkultúra, az épített környezet, az építészet a Nemzeti Alaptanterv célkitűzései között is szerepel, ezért nemcsak szabadidős programok keretében lehetséges a témával foglalkozni, hanem az iskolai oktatásban is szükséges az alapvető ismeretek átadása. A téma elméleti hátterének ismertetése mellett a konferencián egyúttal jól működő kortárs külföldi és hazai gyakorlatokba is betekintünk. Mindemellett műhelyfoglalkozások adnak lehetőséget a téma jobb, testközeli megismerésére, kapcsolódva a NAT különböző műveltségi területeihez.
Elsősorban pedagógusokat várunk, és nem is csak rajztanárokat, hanem más területek oktatóit is, akik el tudják képzelni, hogy az építészetből valamennyi a saját tárgyuk tanításába is haszonnal beilleszthető.
A gyakorlatot bemutató előadások az alsó tagozattól a középiskoláig minden korosztályhoz kapcsolódnak. Természetesen építészeket, múzeumpedagógusokat és más érdeklődőt is szívesen látunk. A konferencián a résztvevők megkapják a számos hazai kezdeményezést bemutató, pedagógusoknak készített kézikönyvet. A helyszínen más, a témához kapcsolódó kiadvány is elérhető lesz.

A rendezvény ingyenes. Kérjük, jelezze e-mailben részvételi szándékát!
Verebélyi Ágnes: agneskontraktor.hu
Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ (Budapest, V. Petőfi Sándor utca 5.)
Időpont: 2013. szeptember 24–25.
Bővebb információ a konferencia weboldalán: http://epitojatekok.mek.hu/

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások