sebesp | 2017.02.23
Az idén 20. születésnapját ünneplő TriGranit egy újabb jelentős ingatlanfejlesztéssel teszi le névjegyét a magyar piacon, elkezdődik a 37 ezer négyzetmétert kínáló Millennium Gardens irodaház építése.

Újabb jelentős fejlesztéssel bővül a Millennium Városközpont, hiszen a Millennium Gardens a Duna közelében a Müpa és a Nemzeti Színház szomszédságában épül fel. A városnegyed hamarosan teljesen elkészül, hiszen a TriGranit beruházása mellett a leendő Kongresszusi Központ lesz majd az utolsó elem, így teljes egészében kompakt egészet fog alkotni Budapest egyik új kereskedelmi és kulturális központja.

A Soroksári út mentén található városnegyed története 1999-ben kezdődött, amikor az állam az összes beépítetlen telket eladta a TriGranit érdekeltségébe tartozó cégnek. A fejlesztések pedig beindultak, elsőként 2001-ben megnyílt az új Nemzeti Színház, majd 2006-ban átadták a Művészetek Palotáját.

De új lakóházak és modern irodaházak is épültek a Duna partján, így például a Duna-Pest Rezidenciák 310 luxuslakást tartalmaznak. A Millennium Tower I-et 2006-ban adták át, majd további három fázis készült el az elkövetkezendő években. A három irodatorony mellett építették fel az 58 000 m2-es K&H Bank székházát. A városközponthoz csatlakozva 2017 végére itt épül a Duna Medical Center Kórháza is.

A területre a Finta Stúdió építészei két elemből álló, grandiózus üvegfelületekkel ellátott épületegyüttest álmodtak, melyet a földszint fölött egy impozáns üveghíd köt össze, így az irodaterületek a bérlői igények szerint rugalmasan alakíthatók.

Az épületek tervezése során a fejlesztő TriGranit zöld szempontokat figyelembe vevő, modern építészeti megoldásokat használt. Az épület BREEM minősítése már folyamatban van. Az intelligens épületüzemeltetési rendszernek része az automatizált árnyékolástechnika, hűtő-fűtő álmennyezet, emelt padló és álmennyezet egyaránt.

Az épület földszintjén vízmedencét és kertet alakítanak majd ki, evvel is támogatva a kreatív munkavégzést. Az épületek összesen 463 kerékpártároló hellyel rendelkeznek, 8 zuhanyzóval ellátott öltözővel és akadálymentesített mosdókkal. A földszinten a 2 tágas előcsarnok és közlekedő mag mellett bérelhető területek, valamint egy 400 fős étterem is helyet kapott.


Forrás: Realista.hu / Az Év Irodája.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások