színkép | 2015.02.24
A KÉK - Kortárs Építészeti Központ által hetedik alkalommal megrendezett Budapesti Építészeti Filmnapokon beszélgetésen vesz részt Herman Hertzberger. Várják az építészet, a film és a design iránt érdeklődő közönséget, a Nemzetközi Építészkongresszus után még át lehet érni...

Az idei Budapesti Építészeti Filmnapokon 2015.03.05–08. között, több mint 30 friss nemzetközi dokumentumfilmet, rövidfilmet és kísérleti filmet mutatnak be a Toldi moziban.

A filmek olyan megközelítéseket fednek fel, amelyek segítségével teljesen másképpen fogunk tekinteni a körülöttünk élő városra és felfedezzük a városi térben, közösségekben rejlő kihasználatlan lehetőségeket.

Idén a különleges városi helyszíneken szerveződő lakóközösségek, a vidámparkok sajátos világa, az építészeti eredetiség, a kelet-európai politikai átalakulások építészeti nyomai és a városi közösségek önszervező ereje jelenik meg visszatérően az egyébként különböző fókuszú filmekben.

A vetítéseket egy önálló program zárja az Uránia Filmszínházban: március 9-én, hétfőn este itt lesz hazai premierje a Wim Wenders ötlete nyomán készült Cathedrals of Culture című filmnek, mely kiemelkedő építészeti megoldásokkal bíró épületeket mutat be - mindegyiket más rendező szemével. A projektben olyan neves filmesek fogtak össze, mint Robert Redford, Michael Madsen vagy Karim Aïnouz.

A 2015-ös Filmnapok vendége lesz két sztárépítész, a holland Herman Hertzberger 7-én, és a brazil Isay Weinfeld 8-án* a vetítést követő háttérbeszélgetésen vesz részt.

További információk a részletes programról:

Web: filmnapok.kek.org.hu
Email: filmnapok@kek.org.hu
Telefon: +36 1 322 29 07
*Update: Isay Weinfeld betegség miatt lemondta a részvételt
 

A Nemzetközi Építészkongresszus jelentkezési oldala

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások