hír

Fiatalok feketén-fehéren Pozsonyban

Kiállítással egybekötött szakmai kerekasztal


Istenes József | 2012.10.16
Magyar Kulturális Intézet, Pozsony, Védcölöp utca 54, 2012.10.19, 14.00 óra

A sorozatban már harmadik Magyarországon bemutatott válogatás most Pozsonyban Szlovákiában először kerül bemutatásra. A megnyitót követően a Dél-Szlovákiában élő és dolgozó fiatal építészek és a Pozsonyi Műegyetem építészhallgatóinak részvételével kerekasztal beszélgetésre kerül sor.

Istenes József, szervező.

A kurátor bevezetője:
f_f_f_ „fiatalok feketén-fehéren” 2010 „reflexió _ helyzetjelentés”
2006-ban Reischl Gábor akkori MÉSZ-elnök kezdeményezésére indult el a Magyar Építőművészek Szövetsége által szervezett, a 25 és 40 év közötti építészek számára létrehozott Fiatalok_feketén_fehéren (f_f_f_) pályázati és kiállítás-sorozat. Ez a fórum egyedülálló lehetőséget biztosít a fiatal építészek önálló - zsűri által válogatott, minőségi - munkáinak többnyire első megjelenésre, publikálására.
A rendezvény sikerein felbuzdulva 2008-ban a MÉSZ kiírta a második f_f_f_-pályázatot is. Mindkét pályázat nyertes munkáiból színvonalas katalógus és vándorkiállítás készült, amely magyarországi helyszíneken túl többek között Spanyolországban, Romániában, valamint 2009-ban a fiatal építészek számára rendezett Minski Nemzetközi Biennalén is bemutatásra került.
2010-ben a MÉSZ meghirdette az f_f_f_ sorrendben harmadik pályázatát, amely az előző évekhez hasonló tematikával, azonban új mottóval, arculattal, kiállítási installációval és egyben új kurátorral került kiírásra. Mindazonáltal a cél változatlan: színvonalas megnyilvánulási lehetőséget teremteni a tehetséges fiatal magyar építészek számára, hogy munkáikkal méltó helyet kaphassanak a minőségi építészetet képviselők hazai és nemzetközi színterén.

Papp Glória
építész
f_f_f_2010 kurátor


Kiállítást rendezte: Magyar Építőművészek Szövetsége
Főkurátor: Kálmán Ernő DLA a MÉSZ (akkori) elnöke
Kurátor: Papp Glória építész
Zsűri: Kalmár László MÉSZ Elnökségi tag, Czigány Tamás, Dévényi Tamás, Getto Tamás, Rudolf Mihály, Vesmás Péter, Ferencz Marcel építészek

Grafikai tervezés: P-Art Grafika
Papp Judit, Papp Mihály
Kiállítási installáció tervező: Exhibitionists
Martijn van den Bosch, Wouter Nieuwendijk & Kamarás Zsolt
Kiállítási installáció kivitelező: Ép-Lak Szövetkezet
Ibos Zoltán

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások