sebesp | 2018.05.31
A Párisi Nagyáruház tudományos szórakoztató üzemként nyitja meg újra kapuit a nagyközönség előtt Andrássy Élményközpont néven.

Az épületet a TulipánTündér Produkció vette bérbe. A Párisi Nagyáruház földszintjén és első emeletén, összesen 1 500 m2-en működik majd az intézmény, amelyben 3-6 hónapig nyitva tartó gigatárlatokat rendeznek.

Az első kiállítás licensze Japánból származik, Európában először Budapesten lesz látható a tudományos játszótér, a Future Park. Az interaktív élményközpont egy olyan világba kalauzol el, ami az alkotás inspiráló élményével ajándékozza meg a látogatókat. Gyerekek és felnőttek egyaránt megtapasztalhatják, hogy a szabadon gondolkodás, illetve a csapatmunka miként segíti elő a kreativitást.

A kiállítást az élet különböző területein tevékenykedő kreatívok csapata, a teamLab álmodta meg. A csoportban művészek, programozók, mérnökök, matematikusok, számítógépes animátorok, építészek, webes és nyomdai grafikusok tevékenykednek, akik magukra csak “ultratechnológusokként” aposztrofáljak.

A tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy az emberek szeretnek összedolgozni és kreatívak. Sok esetben ugyanakkor azt sugalljak például az iskolában, hogy csak egyetlen helyes megoldás létezik. A gyakorlatban ritkán van csak egy helyes válasz. A lehetséges válaszok függhetnek például az állandóan változó környezeti adottságoktól. A kreativitás az, ami segít túltenni magunkat a „csak egy helyes, vagy egy helytelen” válasz problémáján.

A kiállítás játékai között megtalálhatunk majd 3D-ben életre kelő rajzokat, látogatók állat és növényrajzait, amelyek a virtuális világba olvadnak. Lesz zsenik ugróiskolája, az Építsünk városokat! játékban pedig digitálisan kivetített pályán a valóságban létező házak között folyamatosan átalakuló út- és vasúthálózat tekereg majd.

Forrás: Andrássy Emlékközpont

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások