cikk

Ismerje meg a RAVATHERM XPS BIM megoldásait!


d.adel | 2023.09.05

A Ravago Building Solutions elkészült BIM megoldásainak fejlesztésével, amelyek lehetővé teszik a RAVATHERM XPS hőszigetelések könnyű és hatékony integrációját az építmények tervezési folyamatába, kihasználva a BIM (Building Information Modeling) előnyeit.

A RAVATHERM XPS magas minőségű hőszigetelő anyagokat gyárt és szállít az építőipar számára. Az cég most fejlesztett BIM megoldásainak célja, hogy megkönnyítsék az építészek, tervezők és építőipari szakemberek munkáját, valamint optimalizálják az épületek energiahatékonyságát és fenntarthatóságát.  

A RAVATHERM XPS BIM megoldások részletes információkat tartalmaznak a RAVATHERM XPS hőszigetelésekről, beleértve a méreteket, műszaki tulajdonságokat és a zöld épületminősítő rendszerekhez releváns adatokat. 

Ezek a fájlok könnyen integrálhatók az Archicad és a Revit programok rétegrend-szerkesztő rendszerébe, így az építészeti modell részeként kezelhetők. Ezáltal az építészek, tervezők egyszerűen tervezhetik be ezeket a hőszigetelő anyagokat az épület struktúrájába, megkönnyítve ezzel az energetikai méretezést és az anyagkimutatást.   

A RAVATHERM XPS BIM megoldások segítségével a tervezők képesek lesznek gyorsan és pontosan modellezni az épületek hőátbocsátási értékeit és energiahatékonyságát, valamint az optimális hőszigetelési megoldásokat választani. Ezáltal az építmények megfelelnek a szigorúbb energetikai előírásoknak, csökkentve a fűtési és hűtési költségeket, és javítva az épületek környezeti fenntarthatóságát.  

A Ravago Building Solutions törekszik a folyamatos innovációra és az építőipar digitalizációjának támogatására. A cég BIM megoldásai olyan megoldást nyújtanak, amely egyszerűsíti és optimalizálja az építészek és tervezők munkáját, valamint elősegíti a környezetbarát és energiahatékony építkezéseket.  

További információ a BIM megoldásokról és a RAVATHERM XPS termékekről a cég honlapján elérhető. A Ravago Building Solutions munkatársai szívesen segítenek partnereiknek a legjobb megoldások megtalálásában és projektjeik sikerességében. 

(X)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások