sebesp | 2018.05.29
Gigantikus művészeti negyed első üteme készülhet el jövőre Peking közelében – jelentették be a Velencei Építészeti Biennálén.

Parkba ágyazott múzeumot, oktatási központot, műtermeket magában foglaló nagyszabású művészeti negyed kezdheti meg tevékenységét jövő évben a Pekinget körülvevő Hopej tartomány egyik festői völgyében.

Az amerikai Arquitectonica építésziroda mellet az AECOM és a helyi HHDFUN is részt vesz a megközelítőleg 18 milliárd jüanból (773 milliárd Ft) megvalósuló Valley XL nevű komplexum tervezésében.

A közel 400 hektáron elterülő a Hszinglung-völgyben "ökovárosként" beharangozott negyedben a tervek szerint helyet kap egy modern és kortárs művészeti múzeum, egy művészeti oktatási központ, műtermek, továbbá kereskedelmi és lakóövezetek és egy művészeti park is a projekt részét képezik.

A kivitelezési munkálatok még ebben az évben elkezdődhetnek, a negyed nem hivatalos megnyitóját pedig 2019-re tervezik, amikor átadják a 8 500 m2-es Valley XL névre keresztelt, kiállításoknak, művészeti és színházi előadásoknak otthont adó Művészeti Központot.

Forrás: Wallpaper

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások