hír Millenáris Millenáris Széllkapu

Megújult a fővárosi Millenáris park


sebesp | 2019.10.12

Megújult a fővárosi Millenáris park, korszerű játszótérrel, új zöldfelületekkel és mélygarázzsal bővült – mondta Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere pénteken, a Millenáris Széllkapu első szakaszában elkészült területek sajtóbejárásán, Budapesten.

A kerület vezetése elkötelezett azért, hogy minél nagyobb legyen a zöldterület. A beruházással a II. kerület belső részének legnagyobb közparkja jön létre. 

A Millenáris park területén a Ganz régi gyáregységei álltak használaton kívül a megújulás előtt. A volt Ipari Minisztérium helyén több száz fával borított zöldterületet alakítottak ki, Buda szívében egy fenntartható beruházás valósult meg.

A fejleszzés keretein megvalósult 500 férőhelyes mélygarázsban a környék lakói januártól kedvezményes éjszakai parkolási lehetőségre számíthatnak. A park új – több korcsoportot kiszolgáló játszótere – külön világítást kapott, emellett jól kiegészíti a park másik, régóta népszerű Zöld Péter tematikus játszóterét. Nagyobb gyerekek számára ügyességet fejlesztő akadálypálya-rendszert építettek ki. 

A Millenáris park revitalizációja során többek között az utcabútorokat és térköveket esztétikusabbra és tartósabbra cserélték, a tó új gépészetet kapott és a park teljes növényzete megújult. A parkba közel 330 előnevelt fát telepítenek, a zöldfelület nagysága pedig meghaladja majd a 13 000 m2-t.

MTI / Facebook

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások