sebesp | 2013.11.25
Zaha Hadid visszavágott: képtelenség, a 2022-es foci világbajnokság leendő helyszíneként nemrég bemutatott aréna egyáltalán nem hasonlít olyasmire, amire egyesek gondolnak a látványtervek láttán.

Alig néhány nappal ezelőtt mutatta be a Zaha Hadid Architects a kilenc év múlva megrendezésre kerülő FIFA Világ Kupa egyik stadionjának koncepciótervét, melyet a tervező saját állítása szerint a hagyományos arab hajó, a doa formájából eredeztetett. Érdes nyelvű kritikusok azonnal kezelésbe vették a 40.000 férőhelyes helyszínt, szerintük sokkal inkább egy női nemi szervet formázott meg az építész, mely véleményt néhány pletykalap képviselője is felkarolt.

Zaha Hadid szerint képtelenség, amit néhányan állítanak, nevetséges, hogy mindenről ugyanaz jut eszükbe, aminek lyuk van a közepén. „De komolyan, még ha egy pasi tervezte volna…” tette hozzá.
Míg ritkaságszámba megy, ha egy épületet női nemi szervhez hasonlítanak, annál gyakoribb, ha toronyházakat a férfi megfelelőjével azonosítják, sőt néhány hete Foster londoni uborkája egyenesen egy szexuális zavarok ellenszerét reklámozó hirdetésben bukkant fel.

Forrás>>
Video>>

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások