hír KÉSZ Csoport

Népszerű a 13. kerületben épülő lakópark


MagócsiAnikó | 2021.09.16

Nyolc hónapja kezdődött el a XIII. kerület Duna-part közeli Duna Terasz Grande lakóingatlan beruházás értékesítése. Az épületek kivitelezése gyors ütemben halad; a teljes lakásállomány közel 60%-a már gazdára talált.

A Kész Építő Zrt. generálkivitelezésében megvalósuló Duna Terasz Grande projekt helyszíne a Vizafogó városrész Duna-partjának és a Foka-öböl környéke, amelyet a Cserhalom utca és az Úszódaru utca határol. 2021 januárjában indult el az értékesítése a 790 lakásos, 19 üzlethelyiségből álló, több, mint két hektárnyi területet felölelő projektnek, amely jelenleg Magyarország legnagyobb, egy helyen, egy időben, egy projekt alatt épülő lakásfejlesztése. A Duna Terasz Grande két épületének tervezésén elismert építészeti irodák dolgoztak: a Vadász Építész Stúdió és az Óbuda Építész Stúdió. A stúdiók a tervezés során az épített környezetet és a vízközeliséget is kiemelten szem előtt tartva törekedtek a modern, letisztult, minőségi építészet megvalósulására az időtálló megoldások jegyében. Ez az építészeti koncepció jól illeszkedik Foka-öböl természeti környezetéhez is: fenntartható és zöld élettér a lakók és az oda látogatók számára.

A Duna Terasz Grande lakásait két értékesítési ütemre osztva vezették be az ingatlanpiacra. A projekt sikeressége már a januári értékesítés kezdete után is jól látszott: két hónapot követően az első értékesítési ütemben eladásra kínált lakások harmadát értékesítették. 2021 márciusában az OTP Bank Nyrt. és Duna Terasz Grande Kft. között létrejött megállapodás értelmében a bank hitelt nyújt a lakóingatlan fejlesztésére, amely az ország legnagyobb társasházfejlesztés célú projektfinanszírozási hitele.

Augusztusban előértékesítéssel indult a második értékesítési ütem; a fejlesztő a beruházás átadását 2023. márciusára tervezi, a kivitelező néhány napja a külső nyílászárók beszerelését is megkezdte. A folyamatosan növekvő érdeklődés és értékesítési eredmények mellett szeptemberre már elérték a közel 60%-os értékesítési szintet a teljes lakásállomány tükrében.

„Büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre, hiszen számunkra ez jól jelzi a töretlen vásárlói bizalmat. Úgy gondoljuk, hogy fenntartható, de mégis időtálló lakóingatlan beruházást hozunk létre a piacon, amelyben minden korosztály megtalálhatja a számára legmegfelelőbb életteret. Reményeink szerint az értékesítési volumen továbbra is hasonlóan alakul majd, mint eddig; bizakodóak vagyunk a jövőre nézve.” – emelte ki Tóth Csaba, a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport ügyvezető igazgatója.

(Forrás: sajtóanyag) 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások