hír tervek felhőkarcoló Japán Sou Fujimoto Tokio

Sou Fujimoto koronázza meg a legmagasabb japán felhőkarcolót


sebesp | 2021.01.29

A Magyar Zene Háza építésze kilátóteraszt tervez egy jövőbeni 390 méter magas torony tetejére.

A toronyházat a Mitsubishi Estate Co építteti Tokio Chiyoda-Ku városrészében, csúcsán egy nagy publikus teret és kilátót foglal magába Sou Fujimoto Architects munkája az egész épületet tervező Mitsubishi Jisho Sekkei irodával együttműködve.

A Torch Tower egy nagyobb tokiói beépítési terv része, amelyet a Mitsubishi Estate Co fejleszt jelenleg a Tokyo Station állomástól északra elterülő területre. Azt remélik, az új városrész élénkíti, sőt energiával tölti fel egész Japánt. A felhőkarcoló a projekt első része lesz, befejezését 2028-ra tervezik. Ez lesz a második magasház a környéken, a Tokiwabashi-torony 2021-es befejezését követően.

Miután elkészült, a Torch Tower (Fáklya torony) 63 emelettel magasodik a felszín fölé, a hatalmas kilátó 300 méteres magasságban helyezkedik majd el. A közzétett látványtervek szerint a plázát nagy, részben fedett szabad térként kell elképzelni, amely a városra néző nagy nyílások felé lejtő, hullámzó, fásított dombot formál. Célja a szokásos: a felhőkarcoló tövében elhelyezett nyilvános tér újrafogalmazása sokemeletes magasságban.

A Torch Tower várhatóan irodákat, szállodát, kereskedelmi és kiskereskedelmi üzleteket foglal majd magába, valamint közvetlen kapcsolatot biztosít a közeli tokiói állomással.

Sou Fujimotonak az a célja, hogy a torony az emberek számára "hely" legyen egy "tárgy"-szerű épület helyett.

Forrás: dezeen.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások