Rajki Diána | 2018.04.23
Lassan húsz éves Várépítő pályázat (ill. elődje) idén is lehetőséget kínál a gyermekintézményeknek és műemlékeknek, hogy felújítási munkálataikhoz építőanyagot igényeljen! A pályázatok beadására már megnyílt az online felület. Beadási határidő: 2018. május 3.

Az idei évben is a tetőfelújítás kategóriában gyűlt össze a legtöbb felajánlás összesen nettó 9,7 millió forint értékben. Lehet pályázni Bramac tetőfedő anyagra, Creaton kerámia tetőcserépre, Colt tetőbevilágítóra, Prefa ereszcsatornára, és Terrán beton tetőfedő anyagra. Több új cég is csatlakozott a pályázathoz, idén először lehet Icopál vízszigetelésre, Leier kéményrendszerre és Velux tetőablakra pályázni. Homlokzat képzés és hőszigetelő kategóriában Bachl, Baumit és Ravatherm XPS termékekre nyújthatják be igényüket a pályázók.
Belső felújítás kategóriában pedig a 25 éve működő Murexin hideg-/meleg burkoló anyagaira és a Henkel-Ceresit fúgázó és glettanyagaira lehet pályázni.
Az ÉMSZ - Épületszigetelők, Bádogosok és Tetőfedők Országos egyesülete idén ötödik alkalommal vállalta egy nyertes tetőfedési munkálatainak kivitelezését társadalmi munkában.

Pályázni nem lehet készpénzre, de a bíráló bizottság tagjainak idén is lehetőségük van 1,4 millió forintot szétosztani a nyertesek között, amelyet a nyertesek további építőanyag vásárlásra vagy kivitelezésre fordíthatnak.
A felajánlók között vannak cégek, de jó helyre kerül minden évben a proidea.hu e-build és a Magyar Építéstechnika évente 500 000 Ft értékű Jövőkuckó felajánlása is.

A Várépítő Pályázat bíráló bizottságának tagjai lassan két évtizede
Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, a bíráló bizottság elnöke;
Nagy-Kálózy Eszter, színművész;
Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó;
Tóth Balázs, építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. szakértője
és a zsűri új, idén csatlakozott tagja Beleznay Éva, okleves építészmérnök, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) alelnöke, Budapest volt főépítésze.

További információ info@varepitopalyazat.hu, www.varepitopalyazat.hu
T: (23) 611-029

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások