hír liget SANAA Új Magyar Nemzeti Galéria

2,65 milliárd forintért készülnek az Új Nemzeti Galériát tervei


sebesp | 2016.01.18
Összesen 2,65 milliárd forintért készítheti el az Új Nemzeti Galéria terveit a japán SANAA és a Bánáti+Hartvig a Közbeszerzési Értesítőben megjelent információk szerint.

A városligeti múzeumi negyed részeként, a Petőfi Csarnok helyén létrejövő épület megtervezésére hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést írt ki a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. A tender alapján a nyertes feladata a teljes körű kiviteli tervek elkészítése, továbbá a tervezői művezetés is.

A kiírásra két ajánlat érkezett, ezek közül az összességében legelőnyösebb nyert, nettó 2 milliárd 650 millió forinttal. Az eredetileg becsült nettó ellenérték 2 milliárd 527 millió forint volt.

A másik ajánlatot az a konzorcium tette, amelynek tagjai a norvég Snohetta, az Egyesült Királyságból az Arup, az osztrák Bollinger Grohmann Schneider, valamint a Középülettervező Zrt. voltak.

Az Új Nemzeti Galéria a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria 19. és 20. századi gyűjteményeit fogadja majd be, az épület a tervek szerint 2019 nyarán nyílik meg a közönség előtt.

Forrás: MTI

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások