sebesp | 2016.02.08
Lehet olyan felhőkarcolót építeni, amelyiknek minden egyes emeletéhez saját buja terasz kapcsolódik? A Néprajzi Múzeum új épületére is pályázó dán sztárépítész kitalálta hogyan.

Végy egy négyzetes hasábot és csavard körbe a tetejét, melynek eredményeként a külső felület spirálosan elválik, mint amikor egy almát hámozunk. A létrejövő zóna a hasáb, esetünkben a toronyház teljes magasságán végigfut, lehetővé téve, hogy minden szint közvetlen kapcsolatba kerüljön egy külső terasszal.

"Azokra gondoltunk a "Spiral" tervezésekor, akik majd használni fogják, így a torony minden emelete kinyílik a szabadba, és a földszinttől a tetőig végigvitt átriummal összekötött nyitott, egyterű emeleti szintek révén összefüggő munkahely jön létre" magyarázza Bjarke Ingels a koncepciót.

A New York-i Hudson Yard negyedbe tervezett 65 emeletes, 264 000 négyzetméter alapterületű irodaház egy egész tömböt elfoglaló projekt részeként első osztályú irodákat kínál majd, magas belmagassággal, gyakorlatilag pillérmentes alaprajzokkal, számos kiegészítő térrel.

Forrás: Designboom.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások