hír díj

A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az UNESCO


sebesp | 2015.12.14
Nyert a Design Terminál pályázata, az UNESCO felvette Budapestet a Kreatív Városok Hálózatába. Közép-Európából elsőként a magyar főváros kapta meg a „Design Városa” címet.

A 2004-ben alapított UNESCO Kreatív Városok Hálózata (Creative Cities Network) azokat a városokat gyűjti, amelyek a kreativitásukkal, kreatív gazdaságukkal a világ élvonalába tartoznak. Egy város a Hálózat tagjaként lehetőséget kap, hogy bemutassa kreatíviparát, részt vesz a tagvárosokkal folytatott tapasztalat- és tudáscserében. „Budapest a világ egyik legizgalmasabb városa. A város színtere az innováció, az állandó fejlődés, a sokszínű kultúra és a dinamikusan fejlődő gazdaság ideális keveredésének.” nyilatkozta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

A Design Terminál Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával készített nyertes pályázatának köszönhetően olyan városok mellett, mint Melbourne, Shanghai, Berlin, 2015-ben Budapest is megkapta a „Design Városa” (City of Design) titulust. „Az UNESCO döntése fontos visszajelzés, ami megerősíti Budapest pozícióját a régió kreatívipari csomópontjaként.” – mondta Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál vezetője.

Forrás: http://fesztival.mandiner.hu http://brandtrend.hu/

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások