sebesp | 2013.09.29
Arata Isozaki japán építész és Anish Kapor indiai születésű képzőművész közös munkájaként elkészült egy felfújható mobil hangversenyterem, melyet a két évvel ezelőtti szökőár sújtotta területeken változó helyszíneken állítanak fel a jövőben.

A felfújható épületet Anish Kapor egy korábbi párizsi kiállításán bemutatott leviatán (tengeri szörny) szobra ihlette. A most elkészült 500 férőhelyes előadóterem a hangversenyektől a kamarakoncerteken át a színházi és táncművészeti rendezvényekig különböző rendezvényeknek helyet ad majd.

„Azzal a reménnyel adtuk a projektnek az Ark Nova (Új Bárka) nevet, hogy szimbolizálja a nagy földrengés utáni gyors helyreállítást” – mondják az alkotók – „az Ark Nova nyilvánvalóan nem szállít embereket és állatokat, hogy elmenekítse őket a szörnyűségek helyszínéről, ugyanakkor azzal a céllal hoztuk létre, hogy zenével és művészetekkel megtöltve utazzon magában hordozva a hosszú távú újjáépítés perspektíváját.”

A szerkezet falait rugalmas műanyag membrán képezi, melyet a gyors felállításra majd lebontásra terveztek. Teljesen leeresztett állapotában egy kamion platójára rakható a berendezéssel együtt, így könnyen szállítható egyik településről a másikra.

Forrás: www.dezeen.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások