hír Thomas Vonier UIA

Az építészet ereje


sebesp | 2018.10.01
Építészet... egy jobb világért címmel az Építészet Világnapja alkalmából az UIA sajtóközleményt adott ki, melyben környezettudatos gondolkodásra hívja fel a világ több mint hárommillió építészét.

Az építészet segíthet a bolygónknak szembenézni két igen súlyos problémával – a környezetkárosítással és az egyre növekvő emberi igényekkel. Az építészek segíthetnek visszaszorítani azokat a viselkedési mintákat, amelyek elpusztítják az örökségünket, tönkreteszik az élőhelyeket, elpazarolják az erőforrásokat, társadalmi egyenlőtlenségeket okoznak.

Az építészet mindenki számára jobb világot hozhat létre. A tervezés által segíthetünk a természeti tájak és értékes mezőgazdasági területek pusztításának megállításában. A tervezés által segíthetünk a világszerte megdöbbentő mértékben növekvő szükségletek kielégítésében, ami leginkább a nagyvárosokban jelentkezik.

A világ építészei – ma közel 3,2 millióan – elkötelezettek abban, hogy minden embert hozzájuttasson az alapvető szükségleteihez, hogy a városainkat tisztábbá és erősebbé tegyük, hogy segítsük a rászorulókat, és hogy a köztereink biztonságosabbak és mindenki számára hozzáférhetőek legyenek.

Ismerjük az építészet erejét, és megosztjuk mindenkivel … egy jobb világért.

Az UIA Iroda, az UIA Tanács, az UIA tagszervezeteinek nevében világszerte – kérjük, csatlakozzon hozzánk!

Thomas Vonier – FAIA, RIBA
UIA Elnök / Építészek Világszövetsége
(The International Union of Architects / UIA)

Forrás: WorldArchitecture.org

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások