hír exkluzív cikk épületszerkezettan metszet

Az épszerk konferenciára megjelent a Metszet 6. száma


Ware-Nagy Orsolya | 2023.11.27

Évek óta hagyomány, hogy az év utolsó Metszet-lapszáma a BME Épületszerkezettani Tanszék konferenciájára jelenik meg. Idén sem volt ez másként, a 6. szám ezért épszerkes tematikával jelentkezik, és a tanszék több oktatójának cikkeit is publikáljuk. 

A címlapon Varga Tamás DLA balatonfüredi sportcsarnoka látható. A város külterületén elhelyezkedő, nagy kiterjedésű sportparkhoz készült multifunkcionális sportcsarnokot Dudics Krisztián mutatja be. A sportoláshoz kapcsolódóan olvashatunk egy olasz jégcsarnokról és egy kollégiumépületről, amely a Székelyföldi Jégkorong Akadémiához épült. A harmadik külföldi példa ezúttal egy zabpehelygyár Kínából. 

Az épszerkes cikkek között Páricsy Zoltán az általa tervezett révfülöpi gyerektábor pavilonjait ismerteti, Németh Csaba egy V. kerületi irodaház szállodává alakítását mutatja be, Oláh Krisztián Sándor és Dr. Takács Lajos pedig a tűzterjedési gátak méretezésének történetébe nyújt betekintést a kezdetektől napjainkig. 

A Zöld Oldalak ezúttal ipari-logisztikai épületekkel foglalkozik, az a_pro' rovatból a Paradigma Ariadné Teknős Tanösvényét ismerhetjük meg, a Mai szemmel pedig Tiry György (Közti) épületéről, a Fővárosi Növényvédelmi Állomásról ad egy régi és egy mai pillanatfelvételt. 

A Metszet itt előfizethető.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások