rendezvény

Az évtized legjelentősebb magyar építészeti konferenciája: A Budai Vár

Építészeti konferencia a Nemzeti Hauszmann Tervről


Csépé | 2015.04.28
A szakma legjobbjai, nemzetközi előadók, kormányzati szereplők: első kézből informálódhatunk, mi készül a Budai Várban. A kétnapos konferencia célja a szakma tájékoztatása, és párbeszéd: mit és hogyan kellene jobbá tenni a Várban – mi épüljön, mi épülhet, mi helyreállítandó.

A konferencia főszervezője a Miniszterelnökség, és a szakma összefogását jelzi, hogy társzervezői a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Építész Kamara. Szervező partner a Metszet kiadója, az Artifex Kiadó.

Érdekessége a konferenciának, hogy a magyar szaktekintélyek és kormányzati szereplők mellett előadnak olyan nemzetközi hírű szakemberek, mint Gabor Mester de Parajd, állami műemléki főépítész Párizsból, Dr. Eugen Antalovsky, az europaforum wien igazgatója, elismert urbanista Bécsből, Franco Stella, a Berlin Schloss (Humboldt Forum) tervezője, az Universita' di Genova professzora Vicenzából.
A magyar előadók: L. Simon László, Puczkó László, Pálfy Sándor, Török Ferenc, Dr. Mezős Tamás, Kádár Bálint, Sághi Attila,Vukoszávlyev Zorán, Varga Ötvös Béla, Zoboki Gábor, Vasáros Zsolt, Balázs Mihály, Dr. Nagy Gábor Tamás, Sztojanovits Kristóf, Hertzka András, Dr. Hajnal Géza, Dragonits Tamás, Dr. Buzinkay Géza, Kis Péter, Sisa József, Dr. Farbaky Péter, Dr. Rostás Péter, Potzner Ferenc

Részletes program és jelentkezés itt

2015. május 11–12.

Akkreditáció: MÉK 6 pont (2015/118) (egy napra 3 pont)  

Helyszín és időpont: Budapest, Várkert Bazár konferenciaterme (I. kerület, Ybl tér)  

Részvételi díj: (az egész konferenciára, vagy csak az egyik napra jelentkezésnél is) 2 362 Ft + áfa (3 000 Ft)

Részletes program és jelentkezés itt

(Fotó: Dennis Jarvis)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások