hír díj

Az Országos Főépítészi Kollégium felhívása


színkép | 2012.06.25
Főépítészi Életmű Díj és az Év Főépítésze Díj adományozására

Nagykanizsa megyei jogú város és az Országos Főépítészi Kollégium 2000-ben megalapította az ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ-at, elismerve ezzel a főépítészi tevékenységet, az önkormányzati, állami (területi) főépítészek munkáját.

A díj első alkalommal a Nagykanizsán 2000. augusztusában megrendezett V. Országos Főépítészi Konferencián került átadásra, majd a következő konferenciákon minden évben.

Évente két kategóriában adományozható elismerés. Az ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ-at aktív főépítész, míg a FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ-at a szakmáját hosszú ideje gyakorló, illetve nyugdíjba vonuló/vonult kiváló főépítész kapja. A Díj odaítélésére írásbeli javaslat alapján kerül sor. Javaslatot bármely főépítész, önkormányzati és hivatali vezető, vagy bármely szakmai és önkormányzati szervezet, illetve szövetség tehet. A Díjra nem javasolható hivatalban lévő állami főépítész, továbbá olyan személy, aki az Alapító Okirat szerint részt vesz a Díj odaítélésének véleményezésében A konferenciát rendező település főépítésze a rendezés évében nem kaphat Év Főépítésze Díjat.

A javaslatok benyújtási határideje – a Makón 2012. augusztus 22-24. között megrendezésre kerülő XVII. Országos Főépítészi Konferencia időpontját figyelembe véve –: június 30.

Amennyiben a FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ és az ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ adományozására javaslatot kíván tenni, kérem, hogy személyre szóló javaslatát szöveges indoklással 2012. június 30-ig juttassa el az Országos Főépítészi Kollégium Titkárságára emailben vagy postai úton (email-cím: alapitvanyi.titkarsag@gmail.com, postacím: 1364 Budapest, Pf.: 252.).

„A Főépítészi Díj” Díj Alapító Okirata a www.foepiteszek.hu honlapon a Főépítészi díj menüpont alatt megtalálható.

Philipp Frigyes sk.
az Országos Főépítészi Kollégium
elnöke

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások