épületek étterem Kína MUDA

Acélszalag eukaliptuszerdőben


sebesp | 2019.07.09

A MUDA építésziroda tervei alapján készült minimalista étterem Délnyugat-Kínában egy eukaliptuszerdőn kígyózik keresztül.

Csengdu megyében a falak nélkül épült Garden Hotpot Restaurant a régió éghajlati előnyeit kihasználva a vendégeket szinte belemeríti a természeti tájba. Filigrán, három méter magas oszlopok tartják a tetőt, lótuszvirág borította tó mentén kanyarogva.

A horganyzott acéllemez vonalát követő fa stégen különböző méretű asztalokat helyeztek el. Az oszlopok átmérője mindössze 88 milliméter, aminek erdményeként az étterem teljesen beleolvad az erdőbe. A természeti környezet tiszteletben tartása és az emberi beavatkozás minimalizálása érdekében a MUDA részletesen feltérképezte a helyszínt, az épületet az eukaliptuszfák és a tó adottságait a messzemenőkig figyelembe véve tervezték.

A MUDA a projekt kapcsán kisléptékű és alacsony költségű architektúrával kísérletezhetett. Mivel a kivitelező csapatnak nem volt komolyabb szakmai ismerete, az építészek egyszerűsített szerkezeti csomópontokat dolgoztak ki, és szükség esetén stratégiai kiigazításokat is tettek. A projekt első szakasza, amely 2019 áprilisában fejeződött be, nyitva áll a nyilvánosság számára.

Forrás: Designboom

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások