sebesp | 2014.10.28
São Paulo külvárosában két vasbeton lemez lebeg a lankás domboldal fölött, a közéjük feszített üveglapok és farácsok egy villa tereit határolják.

A brazil Studio MK27 tervezésében elkészült lakóépület kereteit két egymás fölé emelt vízszintes lemez adja, melyből a medence betondobozát vetítették a lejtő irányába. A külső és belső teret csak egy nyitható, átlátszó üveghártya választja el. A szerkezeti elemek kívül és belül egyaránt a koncepció egyszerűségét hivatottak kifejezni.

A ház túlsó végén áttetsző elemek képeznek homlokzatot, a hálók és a fürdők számára résnyire nyíló falamellák biztosítanak intim zónát és árnyékot a déli órákban. A két betonlemez közé ékelt egyedi kubusok középen végigfutó folyosóról nyílnak, kívül pedig a körbefutó teraszon keresztül közvetlen kapcsolattal bírnak a táj irányába. Hálós rendszerű közlekedőrendszere révén a „Redux ház” leginkább egy a környezetében lebegő dinamikus tércsoportként határozható meg.

Forrás: www.designboom.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár




Építési megoldások