pályázat díj diploma Diplomadíj pályázat

Diplomadíj pályázat 2018

Építészek, belsőépítészek, településmérnökök, kert- és tájépítészek számára


Ulrich Tamás Norbert | 2018.06.04
A Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége "Diplomadíj 2018" címmel pályázatot hirdet az egyetemi 10 féléves osztatlan képzésben (Msc / MA szintű ), vagy az osztott, alap- és mesterképzésben is (Bsc / BA + Msc /MA) végzett hallgatók részére.

Kedves Diplomázó Építészek!

Diplomadíj pályázatot hirdetünk a 2017. év második félévében, vagy 2018. első félévében diplomázott okleveles építészek, építészmérnökök és építésztervező művészek, belsőépítészek, az okleveles településmérnök képzésben, vagy a településmérnöki Msc képzésben, valamint a településtervezési diplomamunkát készítő, építész/építészmérnöki mesterképzésben részt vettek, továbbá a tájépítészmérnök és táj- és kertépítész Mesterszakon végzettek számára.

A Diplomadíj pályázaton Msc/MA szintű diplomamunkaként készülő épületterv, belsőépítészeti terv, műemléki épület rekonstrukciós terve, terület- és településrendezési terv, táj- és kertépítészet tárgyú diplomamunkák tervei nyújthatóak be.

A belsőépítész, a műemléki épület rekonstrukciós terve, a táj- és kertépítész, valamint a terület- és településrendezési tervezési diplomamunkák Diplomadíj pályázatát a tagozatok külön részletes felhívásban is meghirdetik, ezen a helyen is hirdetjük, de tagozatonként külön eljárásban értékeljük és díjazzuk.

Pályázni a megvédett diplomaterv (Msc/MA) építész, illetve az ide vonatkozó szakági munkarész(ek) portfóliószerűen A3 lapméretre szerkesztett kicsinyített változatának beadásával, tartósan összefűzött ( spirál vagy tűzés) maximum 6 darab A3 formátumú (420 x 297 mm) lapból álló füzettel lehet. Az összefűzött A3 tervlapok beadandóak digitálisan is (pdf, pdfa, jpg formátumban) CD-re vagy DVD-re felmásolva, és a diplomamunka eredeti tervlapjait és egyéb fotómontázsokat, látványterveket is lehet digitális mellékletként benyújtani.
A pályázat nyílt, névaláírásos, ezért a tervlapokon a pályázó nevét, az intézmény, a kar és tanszék megnevezését, illetve a konzulens nevét, a tervezett épület, építmény, alkotás megnevezését és a tervezési helyszín pontos címét és adatait fel kell tüntetni.

A pályázat beadásának helye:
Magyar Építészek Háza
1088 Budapest, Ötpacsirta u 2.
Magyar Építész Kamara Titkársága
Földszinti iroda ( Ulrich Tamás N. építész )
A pályázat beadásának időpontja: 2018. szeptember 03. és 07. között, hétfőtől péntekig
10.00-15.00 óra között
A pályázatok benyújthatóak személyesen vagy ismerős/testvér/küldönc által, de beküldhetőek postai úton vagy futárszolgálattal is, de beérkezés 09. 07. péntek 15.00 óráig!

A Diplomadíj pályázatra beérkező munkákat szakmagyakorló építészekből álló Bírálóbizottság, valamint a tagozati zsűrik értékelik. Megfelelő számú és színvonalú pályázat beérkezése esetén a zsűri maximum 13 db díjat ítél oda. Ezek közül várhatóan 1 belsőépítész, 2-2 műemléki, illetve 1-2 terület- és településrendezési, és 3 táj- és kertépítészet témájú pályázatot fog jutalmazni.

Építész fődíj:
A Graphisoft a fődíjat elnyerő pályázó rendelkezésére bocsát egy egyéves, teljes értékű ARCHICAD 22-es verzió licencet a zsűri által
legjobbnak ítélt tervért.
További díjak: Építészeti szakkönyvek és pénzjutalmak.

A pályázat eredményhirdetését az Építészet Világnapján, várhatóan 2018. október 1-én, hétfő délután tartjuk a Magyar Építészek Háza Kós Károly termében.
A díjazott terveket kiállításon, valamint a kamara honlapján (www.mek.hu) mutatjuk be.
A Diplomadíjjal kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdéseket kizárólag e-mailen, az ulrich.tamas@mek.hu és mek@mek.hu email címekre kérjük elküldeni.

Budapest, 2018. május 30.

Szalay Tihamér építész, a Diplomadíj bizottság elnöke
dr. Hajnóczi Péter, a MÉK elnöke

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások