hír DVM group

Egy cégben egyesítette erejét a DVM group és a Greenfield Development


MagócsiAnikó | 2024.02.29

Az összefogás célja, hogy ötvözzék a DVM group évtizedes építőipari és a Greenfield Development átfogó ipari generálkivitelezői tapasztalatát. Az új társaság a Limelog gyártó és logisztikai céggel szorosan együttműködve a hazai piacon egyedülálló, integrált szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek.

DVM-Greenfield néven közös vállalatot indított az DVM group és a Greenfield Development. A cég már az indulásakor összesen több mint 70 000 m2 generálkivitelezési és projektmenedzsmenti megbízással növelte portfólióját.

A DVM-Greenfield az ipari ingatlanszektorban teljeskörű szolgáltatást kínál a fenntartható raktár- és gyártócsarnokok kulcsrakész generálkivitelezésétől, a projektmenedzsmenten át a mindenre kiterjedő szakmai tanácsadásig. A Limelog gyártó- és logisztikai kapacitásának köszönhetően, a házon belül előregyártott vasbetonelemekkel és saját szállító járműparkkal a megszokott iparági standardnál gyorsabban képesek átadni az igényre szabott létesítményeket. A társulás nem jelent összeolvadást, a DVM group, a Greenfield Development és a Limelog továbbra is folytatja eddigi tevékenységét, azonban a DVM-Greenfield vállalaton keresztül képesek egy sokkal szélesebb és egyre bővülő ügyfélkör integrált elvárásainak is megfelelni. 

„A koronavírus-járványból adódóan az ellátási láncok stabilitásának megerősítése, és ezzel párhuzamosan az online kereskedelem növekedése miatt az elmúlt években látványosan fellendült a hazai és a regionális ipari ingatlanpiac. A termelésbiztonság érdekében az európai vállalatok egyre közelebb hozzák saját és beszállítói gyártókapacitásaikat a helyi piacaikhoz, ami még tovább növeli a minőségi raktár- és gyártócsarnokok iránti keresletet. Ezt az érdeklődést csak fokozza az ázsiai gyártó- és összeszerelő üzemek hazai megjelenése, ami ugyancsak hatalmas lehetőséget jelent a bővülésre” – hangsúlyozta Huszlicska Dávid, a DVM-Greenfield cégvezetője.

A trendeket felismerve indult el 2022-ben a Greenfield Development, amely magas színvonalú generálkivitelezői és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt az ipari ingatlanszektorban. A vállalat alapítói Móró Gábor, a Limelog tulajdonosa, amely saját szállító járműparkkal és előregyártott betonelem gyárral is rendelkezik, valamint Huszlicska Dávid és Szélesi Dániel, akik évtizedes, 400 000 m2 raktár- és gyártócsarnok építésében szerzett tapasztalattal felvértezett szakemberek, és akik a CTP vezetői pozícióit hátrahagyva társultak a Greenfield Development megalapításában. 

A Greenfield Development indulása óta szoros szakmai kapcsolatot alakított ki a DVM grouppal, Magyarország legkomplexebb építőipari szolgáltatásokat nyújtó cégcsoportjával. A közel 30 éve megbízhatóan működő, stabil pénzügyi háttérrel rendelkező társaság vezető szerepet tölt be a hazai építészeti, tervezési és kivitelezési piacon. A DVM group részéről Massányi Tibor ügyvezető csatlakozott be az új vállalat vezetőségébe. 

A DVM group és a Greenfield Development által közösen útjára indított DVM-Greenfield versenyelőnyét egy közel kétszáz fős szakértő csapat, a több millió négyzetméternyi kivitelezésben szerzett tapasztalat és a Limelog gyártókapacitása adja, ami kiegészül saját szerkezetgyártással, szállítással és szereléssel, így integrált megoldást tudnak nyújtani partnereiknek.

„A szinergiák segítségével gyorsan, hatékonyan, személyre szabottan és a legszigorúbb szakmai elvárások szerint valósítjuk meg a ránk bízott ipari ingatlanprojekteket. A generálkivitelezés mellett képesek vagyunk az ideális telek kiválasztástól, a koncepció-alkotáson és a kivitelezésen át egészen az üzembehelyezésig végigvezetni ügyfeleinket a teljes folyamaton. Átfogó piaci ismeretünkkel a beruházás során minden területen megbízóink rendelkezésre állunk, legyen szó a megvalósítási tanulmány kidolgozásáról, akár a lízinggel kapcsolatos kérdésekről” – emelte ki Massányi Tibor, a DVM-Greenfield ügyvezetője.

A DVM-Greenfield már indulásakor egy több mint 70 000 m2-es portfólióval rendelkezik a generálkivitelezés és a projektmenedzsment területén. A vállalat ügyfelei között olyan meghatározó megbízók találhatók, mint a Biggeorge Property a 8200 m2-es West Gate H épület megvalósításával vagy a Panattoni Hungary a 15 000m2-es ZF debreceni futóműgyártó üzem és raktár kivitelezésével. A Jiecang Linear Motion 22 800 m2-es kaposvári gyártóegységének, illetve az Evoring Precision Manufacturing 26 000 m2-es jászfényszarui gyártóegységének megvalósítását pedig teljeskörű projektmenedzsmenttel támogatják, amibe beletartozik a koncepcióterv készítése, az építési engedélyekkel kapcsolatos feladatok kezelése, a generálkivitelezői tender lefuttatása, a műszaki ellenőrzés és a pénzügyi monitoring is.

Forrás: sajtóközlemény

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások