tervek Kern és Klenk Építészeti Bt. Paks sétány

Egymilliárdot költenek a paksi Duna-sétányra


sebesp | 2018.10.21
Felújítják Paks Duna-parti sétányát, ahol kerékpárút és rendezvényhelyszín is épül

Szabó Péter, Paks polgármestere, elmondta: a Közösségvezérelt Helyi Kezdeményezések elnevezésű program 400 millió forintos támogatásával és az önkormányzat saját forrásából valósítják meg a fejlesztést.

Ismertetése szerint az egy kilométer hosszú sétányon – az Anna utcai lejárótól a Dózsa György utcai csatlakozásig – teljesen felújítják a burkolatot, az ott lévő vízi színpad nézőterét, és a volt kikötő épülete, illetve a halászati szövetkezet épülete helyén új épületegyüttest építenek, amely rendezvényeknek is helyet ad majd.

Megőrzik a több mint százéves sétány gesztenyefáit, amelyeket 1896-ban, a millennium évében ültettek, és több zöldfelületet alakítanak ki – tette hozzá.

A polgármester úgy fogalmazott: bár a sétány teljesen eredeti állapotát nem lehet helyreállítani, szeretnék visszaadni a paksiaknak a Duna-partot, amelyet az 1960-as évektől a 6-os út és a vasútvonal választ el a várostól. Jelenleg a kiviteli tervek készülnek, a munka legkorábban jövő tavasszal kezdődhet el – adta hírül az MTI.

A tolnavar.hu információi szerint a vázlattervtől a kiviteli tervig minden szakágra kiterjedően a Kern és Klenk Építészeti Bt. készíti el a Duna-parti rehabilitáció terveit.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások