sebesp | 2020.04.27

Városok zajától távol, egy kis sváb faluban épül a bútorgyártó cég új műterme, melynek meghatározó építészeti eleme a két oldalát határoló két, közel húsz méter hosszú osztásmentes üvegablak lesz.

Lenyűgöző, extra nagy méretű üvegablakkal büszkélkedő építészeti bravúr a Wagner ülőbútorgyártó új főhadiszállása, a Wagner Design Lab a svábföldi Langenneufnachban.

A filigrán acéltartókra ültetett bemutatóterem lebegő színpadnak tűnik. Ezt a benyomást növeli a hosszanti oldalain végigfutó, egyenként 60 m2-es üvegablak is, amelyek mindegyike csak két réteg hőszigetelő üvegtáblából áll. A 3,04 méter magas és 19,21 méter hosszú üvegtáblák a legnagyobbak, amelyeket valaha az építőiparban használtak a világon.

Az épület, amely egyben egy tervezőlaboratórium, bemutatóterem és munkahely, mindkét hosszoldalán megszakításmentesen nyitott. A cég székhelyének festői környezetébe helyezve jelképezi a márka nyitottságát az új fejlesztésekre, új betekintésekre és új tervezési kihívásokra. A Wagner Design Lab terveit a Titus Bernhard építésziroda készítette a túlméretes üvegtáblákra specializálódott német Sedak céggel együttműködve.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások