hír épületek felhőkarcoló kilátó Egyesült Államok New York KPF

Él a felhők között: megnyílt a nyugati félteke legmagasabb kilátója


sebesp | 2020.03.11

New York-ban 335 méter magasságban megnyílt a látogatók előtt az "Él" (Edge), a nyugati félteke legmagasabb kültéri kilátója.

Manhattan jelenlegi legnagyobb ingatlanfejlesztése a Hudson Yards, mely egy 25 milliárd dollárból megvalósuló, 28 hektáron elterülő városnegyed 16 toronyházzal, lakásokkal, irodákkal, szállodákkal, oktatási intézményekkel, bevásárlóközpontokkal. 

A még építés alatt álló komplexum szerdától új attrakcióval várja az érdeklődőket. A KPF tervei alapján megvalósult, egymástól eldőlő iker felhőkarcolók magasabbikának tetején megnyitották a 335 méter magasan lévő, különleges élményt nyújtó kilátót, ahonnan a látogatók szabad térben, akár üvegpadlón állva szemlélhetik meg a várost. A háromszög alakú, kiugró teraszhoz már a feljutás is élmény, hiszen az 52 másodperces liftezés mozihoz hasonló élményt nyújt: a falakon New York leghíresebb nevezetességei jelennek meg egymás után a századik emeletig haladva.

Az égi kilátó közepén a vendégek – ha mernek – átsétálhatnak egy üvegpadlós részen is, ahonnan 100 emelet magasságból tekinthetnek függőlegesen lefelé a város utcáira. A látogatókat arra is ösztönzik, hogy támaszkodjanak a 2,7 méter magas, kifelé döntött üveg mellvédeknek, a látvány-élmény maximalizálásáért. A 36 dolláros belépőt megfizető vendégek számára további lehetőséget kínálnak a kültéri lépcsők és az ülősarok, ahonnan ülő helyzetből nézelődhetnek.

Forrás: az Edge honlapja

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások