hír rendezvény ingatlanfejlesztés Liget Budapest projekt MIPIM

Elhalasztják a cannes-i nemzetközi ingatlanszakmai kiállítást, a MIPIM-et


sebesp | 2020.03.02

Márciusról júniusra halasztották a MIPIM nemzetközi ingatlanszakmai kiállítást és vásárt az új koronavírus-járvány miatt – jelentették be a szervezők múlt hétvégén. A tervek szerint öbb mint 5 milliárd euró értékű magyarországi fejlesztést mutatnának be Cannes-ban az ingatlanszakmai kiállításon.

A MIPIM-et március 10-13. helyett június 2-5-én tartják majd meg a dél-franciaországi Cannes-ban. "Számunkra elsődleges ügyfeleink és munkatársaink egészsége. A jelenlegi helyzetre való tekintettel a legjobb döntés a halasztás" – közölte Paul Zilk, a MIPIM-et szervező Reed MIDEM elnök-vezérigazgatója.

Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) bízik abban, hogy részben az elmúlt évek ingatlanpiaci teljesítménye, részben az általuk bemutatott projektek meggyőzik a befektetőket, hogy Magyarország és Budapest jó úton jár, a magyar gazdaság és azon belül a költségvetés helyzete stabil és kiszámítható, vagyis, hogy Magyarországgal és Budapesttel hosszú távon is lehet számolni befektetési helyszínként.   

Takács Ernő, az egyesület elnöke közölte, a Magyarország-Budapest stand szervezésében az IFK mellett a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) és a Liget Budapest Projekt is részt vett.

A szakkiállítás és vásár jelentőségét mutatja, hogy Cannes-ban 7000 nemzetközi befektető számára mutathatják be azokat a kulturális, oktatási projekteket, amelyek Magyarországon történnek. A kultúra területén kiemelkedik a Liget Budapest projekt és a Múzeumi Negyed, az oktatásnál a MOME és a Ludovika Kampusza, valamint példaként említette még a Budapest Déli Városkapu Fejlesztési Programot. Ezeket az állami nagyberuházásokat a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) prezentálja majd a látogatóknak. A Magyarország-Budapest Standon mindezek mellett az érdeklődők a magyar piac legjelentősebb ingatlanfejlesztőinek az Atenor, a Futureal-csoport, a TriGranit és a WING a legfrissebb, folyamatban lévő fejlesztéseit is megismerhetik, amelyek nagy része irodaház, illetve szálloda- és lakóingatlan fejlesztés. A szakkiállításon a főváros mellett a vidéki nagyvárosok, így például Debrecen, Szeged és Miskolc is bemutathatják beruházási projektjeiket.

Tavaly 1,72 milliárd euró befektetési tőke érkezett a magyarországi ingatlanpiacra, a magyar gazdaság stabilitása, kiszámíthatósága miatt az egyesület bízik benne, hogy idén az ingatlanpiacon a befektetési tranzakciós forgalom eléri a 2 milliárd eurót.

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt fejlesztéséért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója elmondta, a Liget projekt egy olyan volumenű kulturális beruházás, amely az egész nyugati világban páratlan, ezért fontos eredmény, hogy idén már 4. alkalommal vehetnek részt Cannes-ban a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési vásárán és szakkiállításán. Az eseményen több ezer kiállító vesz részt, a látogatók száma pedig több tízezerre tehető.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a júniusra tervezett új időpont mennyiben befolyásolja majd a rendezvény sikerét.

(MTI)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások