hír

Elhunyt Bakondi János építész, BME-oktató


Csépé | 2012.02.14
Szomorú szívvel adjuk tudtára minden kedves tagunknak és partnerünknek, hogy Bakondi János, az ÉMSZ örökös tiszteletbeli tagja, építészmérnök, mérnöktanár, a BME Építészmérnöki Kar (Épületszerkezettan tanszék) oktatója életének 91. évében elhunyt.
Végső búcsúztatására Budapesten, a Szent István Bazilikában, 2012. február 24-én pénteken, 15.00 órakor kerül sor. (Mindenki csak szalagot vagy szál virágot hozzon, ne koszorút, csokrot).
Táviratcím: Bakondi Márta 1087 Budapest, Hungária krt.32/B I. 8.

Bakondi János „volt az az egyetemi oktató, aki évtizedeken át személyiségével, meséivel, nyitottságával nevelte az építészeket miközben magas követelményeivel növelte ambícióinkat és gyarapította tudásunkat.

E könyvecske kitűnő példája annak, hogyan tette élővé az építést, az alkotást és benne a mérnök összetett szerepét. Láthatóvá tette számunkra azt a sokoldalú ismeretigényt, azt az együttműködési kény­szert és készségeket, azt a szervező erőt, amit szakmánk nagyjai ma már saját gyakorlatukban jól alkalmaznak.” (Koszorú Lajos)
(Bakondi János: Hidász voltam '46-ban c. könyvének ajánlásából)


Nyugalmazott egyetemi docens. Közel három évtizedig tanított a BME Épületszerkezeti Tanszékén. Ezt megelőzően tizenkét évet a kivitelezésben, majd tizenkét évet tervezőként dolgozott. 1952 óta épületszerkezeti és kivitelezői szakértő és tanácsadó. (ÉMSZ)
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások