hír DVM group Horizon Development Kovács Attila

Elhunyt Kovács Attila, a magyar ingatlanszakma ikonikus alakja


sebesp | 2021.02.12

Ötvenegy éves korában elhuny Kovács Attila, a DVM group és Horizon Development cégcsoportok alapító tulajdonosa és ügyvezető partnere – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Kovács Attila a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1994-ben diplomázott, majd az Egyesült Államokban, Svédországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban szerzett nemzetközi építész- és projektmenedzsment gyakorlatot.

A DVM groupot, az építészeti és építőipari szolgáltatásokat nyújtó, nemzetközi szinten is elismert cégcsoportot, 1995-ben alapította meg, majd 2006-ban prémium ingatlanfejlesztő cégét, a többszörösen díjazott Horizon Developmentet.

Azt írták, Kovács Attilát a műemlékvédelemben rejlő szépségek és kihívások kettőssége vonzotta, amikor az Eiffel Palace (volt Pesti Hírlap és Légrády Nyomda) és a Váci 1 épület (volt Tőzsdepalota) örökségvédelmi megújulását vállalta feladatként. A Szervita Square Building, a Promenade Gardens és az Eiffel Square épületeinek építészeti megoldásaiban már a kortárs építészet és a környezettudatosság iránti szenvedélyes elkötelezettsége mutatkozik meg.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) alelnöke 2017 és 2019 között volt.

Az ingatlanfejlesztés és építészet világa mellett szívügye volt társtulajdonosként a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, az Eiffel Palace földszintjén általa megálmodott budapesti St. Andrea Étterem és a Váci 1 épület legfelső szintjén pár éve megnyitott St. Andrea Wine & Skybar.

"Az emberi közösségek és kötődések nagyon fontosak voltak számára, így a MAFC Martos kosárlabdacsapatához, és a XI. kerületi Református Egyházközösséghez való tartozás" – írták.

Kovács Attila saját cégcsoportjainak és projektjeinek képviseletén túl Budapest egészének városépítészetét is szakmai küldetésének tekintette, a hazai építészeti kultúra progresszív fejlődésének és az ingatlanfejlesztés minőségének előmozdítása területén végzett munkája elismeréseként 2011-ben és 2018-ban megkapta az Év Ingatlanpiaci Szereplőjének járó Közönségdíjat, 2016-ban a CIJ Leadership díjat, és 2018-ban a Belváros-Lipótváros által odaítélt A Jövő Városáért díjat.

Tisztelői Kovács Attilától 2021. február 17-én, szerdán 9 és 18 óra között vehetnek végső búcsút Budapest Belvárosában, a Szervita tér 8. szám alatti épület bejáratánál, a pandémiás helyzetben érvényben lévő minden óvintézkedés betartása mellett.

Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke az MTI-nek elmondta, hogy  
Kovács Attilával, egy progresszív, kiváló építészt, innovatív szellemiségű ingatlanfejlesztőt és remek üzletembert veszített el a szakma. A legnagyobb ingatlanfejlesztőket tömörítő szakmai szervezet, az IFK elnöksége és tagcégeik egyaránt megrendülten és tisztelettel búcsúznak Kovács Attilától, az IFK volt alelnökétől, a nemzetközileg is elismert szakembertől – tette hozzá.

Takács Ernő hangsúlyozta, hogy Kovács Attila jelentős épületeket hagyott örökül Budapest szívében, nevéhez modellértékű beruházások fűződnek a műemlék- és örökségvédelemben és a kortárs építészetben is. A magyar építészeti kultúra progresszív fejlődésének és az ingatlanfejlesztés minőségének előmozdítása területén végzett munkája példaértékű a jövő nemzedékének, épületei és nemzetközi hírnévre szert tett cégcsoportjai őrzik örökségét – emelte ki az elnök. Az IFK tagsága közösen vesz végső búcsút volt alelnökétől.

(MTI)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások