hír épületek tervek Budapest Olimpia

Elképesztő tervek, átalakulások az egész városban – itt vannak a budapesti olimpia látványtervei


sebesp | 2016.10.13
Futóverseny finise a Hősök terén, íjászverseny a Parlament előtt, strandröplabda a Vajdahunyad váránál – rendkívül hatásos látványterveket tettek közzé a budapesti olimpia lehetséges helyszíneiről.

Ötven ember tervezte másfél éven át. Azt mondják, ha minden számításuk és elképzelésük megvalósul, ez lehet az elmúlt évtizedek legköltséghatékonyabb olimpiája. Csak egy példa az ötletes megoldásokra: a sportolók és edzőik utaztatását itt a fővárosban, nagyrészt a Dunán oldanák meg.

2017. szeptember 13-án egy győztes város neve hangzik csak el Peru fővárosában, Limában. Sokszor számoltunk be arról, hogy mennyire sokba kerül egy ilyen olimpiai pályázat. A tervek szerint nettó 15 milliárdba, eddig azonban nem igazán láthattuk, hogy mi és miért is kerül ennyibe. A csapat több mint másfél éve dolgozik a terveken.

Az olimpiai pályázat szinte már olyan, mintha meg is szerveztük volna az ötkarikás játékokat. A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak ugyanis három részletben kell benyújtani a részletes látványterveket, a közel 50 ezer szállodai szobáról és reklámfelületekről szóló szerződéseket és a tömegközlekedés fejlesztéséről szóló részletes elképzeléseket, mielőtt végleges döntés születne. Múlt héten kellett a második szakasz dokumentumait benyújtani.


Forrás: HVG.hu / RTL.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások