sebesp | 2014.11.16
Szombaton átadták Győrben a város új, 5500 férőhelyes sportcsarnokát, az Audi Arénát.

Hogy egy 130 ezres városnak, amely olyan sportkultúrával rendelkezik, amilyennel Győr, nem volt eddig egy valamirevaló sportcsarnoka, az szégyen. Nem lebecsülve az 1976-ban átadott Magvassy Mihály Sportcsarnok funkcionalitását – ez megújult közben és megmarad az új mellett – azért azt nyugodtan leszögezhetjük: a 38 évvel ezelőtti kívánalmaknak megfelelő 2000 férőhelyes sportcsarnok már nem felel meg a kor kívánalmainak. Méltatlan helyszíne maradt csupán a BL-sikereknek.

A változtatható befogadóképességű, de akár 5500 néző befogadására is alakítható új létesítmény építése januárban kezdődött. A kormányzat által ötmilliárd forinttal támogatott munkák eredményeként olyan aréna épült, amely decemberben már a női kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíneként is szolgál.

Június végén jelentették be, hogy tíz évre az Audi Hungaria Motor Kft. lett az aréna névadó szponzora. A létesítmény küzdőterét keresztben három pályára lehet majd osztani, így a szomszédos Magvassy Mihály Sportcsarnokot is beleértve egyszerre négy edzést tarthatnak.

Az új létesítmény nemcsak a sport, de koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb eseményeinek új győri otthona is lehet.

A januári alapkőletételtől számítva valamivel több mint tíz hónap alatt elkészülő csarnok Sándor János és egy 40 fős magyar tervező gárda munkáját dicséri. A kivitelezés utolsó fázisában a külső és belső felületeken elhelyezésre kerültek a névadó arculati elemei. Az aréna különlegessége az a külső feszített membrán szitaszövet, amit több színben is meg tudnak világítani. Az új aréna egybeépült a Magvassy-csarnokkal, a két létesítményt egy büféfolyosó köti össze. A felújított régi csarnokot a futsalosok veszik birtokukba. Az egész beruházás összköltsége 4.9 milliárd forint.

Forrás: MTI, Nemzeti Sport

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások