cikk

Ellenálló tető könnyű cserepekkel


d.adel | 2022.09.29

Mind az energetikai korszerűsítés, mind a környezeti hatások elleni védelem szempontjából rendkívül fontos, hogy milyen tető fedi házunkat. Az egyik lényeges kérdés a felújítás során, hogy a tetőszerkezet elbírja-e az új cserepeket.

Rendkívül könnyű és erős

A felújítás egyik fontos kérdése, hogy a már meglévő tetőszerkezetre milyen súlyú cserepek kerülnek, elbírja-e az újakat, nem okoz-e kárt az épület szerkezetében. A Terrán Synus tetőcserepe beton alapanyagának és kialakításának köszönhetően egyszerre erős, ugyanakkor rendkívül könnyű, így kevésbé terheli a tetőszerkezetet.

A több mint száz éves Terrán 2014-ben vezette be legkönnyebb tetőcserepét, amely már a következő évben Construma díjat nyert. A Synus termékcsalád sikerességét bizonyítja, hogy évente több millió darabot értékesítenek belőle, bevezetésétől tavaly év végéig több mint 65 millió darab kelt el Magyarországon. Népszerűségének titka, hogy súlya könnyű, ugyanakkor szerkezete tömör, a beton alapanyag miatt erős, ellenáll az időjárás viszontagságainak. Egyaránt keresik azok, akik felújítás előtt állnak és azok is, akik újépítésű házukat tervezik.

Gazdag színválaszték

A Synus klasszikus, hullámos kialakítású tetőcserép, nyolc színben érhető el: az élénk, koralltól, a meggypiroson át, egészen a modern feketéig, így mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

Prémium felületkezelésekkel

A Synus termékcsalád négyféle felületkezelési eljárással kapható. 

A ColorSystem minden eddiginél tartósabb színt ad a meggypiros és mogyoróbarna Synus cserepeknek, a tégla, sötétbarna és fekete színűeket pedig az Elegant teszi rendkívül simává és ellenállóvá.

A Korall, Mocca, és Moon típusok nemcsak színükben, de tartósságukban is kivételesek, köszönhetően a prémium felületkezeléseknek. 

A mai technológiai tudás egyik legmagasabb szintjét képviseli a Resistor felületkezelési eljárás, amely a fokozott színvédelmen túl, számos tulajdonságában túlmutat korunkon. Olyan felület kialakítását teszi lehetővé a Korall és Mocca termékeknél, amely kidolgozottságával, felhasznált alapanyagaival a jelenlegi egyik legmagasabb minőséget képviseli. Használatával a cserepek rendkívül ellenálló, kemény felületkialakítású, kiváló kopásállósággal rendelkeznek. Fokozott védelemmel lép fel a mohásodás ellen, öntisztító hatásának köszönhetően esztétikus, hosszantartó fényes megjelenést biztosít. 

A modern építészet tetődizájnjában népszerűek a szürke és a fekete tetőcserepek. A sötét cserép azonban erőteljesebben melegszik fel így ez esetben kiemelt jelentősége van a hővédelemnek. A Terrán Synus Moon cserepeinél alkalmazott prémium felületkezelési eljárásával, a ClimaControllal a tetőcserepek közel 60 százalékkal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el. Ezzel csökken a tetőtérre nehezedő hőteher, valamint növekszik a komfortérzet.

Rezsioptimalizálás napelemes cseréppel

A tetőfelújítás során az is lényeges szempont lehet, hogy csökkentsük családunk áramszámláját. A Terrán Generon betoncserépbe integrált szolárcellái tökéletesen belesimulnak a tető síkjába, különleges esztétikai élményt nyújtanak úgy, hogy közben nem sérül a tető védelmi funkciója sem. A Terrán Generon kizárólag a gyártó Rundo és Zenit síkcserepeivel kompatibilis: ha eleve ezekből a termékcsaládokból választunk, akkor a későbbiekben elegendő csak annyi cserepet lecserélnünk napelemesre, amennyire szükségünk van háztartásunk áramellátásához. Egy átlagos családi házban élő négytagú család esetében – 4-5 kWp-es rendszerrel számolva – ez hozzávetőlegesen 270 db Generon felhelyezését jelenti.

A Terrán a tetőfelújítás előtt állókat segíti megújult Terrán Tetőkalkulátorával, amellyel nagyságrendi árajánlat készíthető.

(X)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások