rendezvény tezuka scruton jahangir khan

Építészet katasztrófa idején


Csépé | 2023.03.03

A MÉSZ Nemzetközi Építészkongresszushoz kapcsolódva kerekasztal-beszélgetést szervez a Scruton MCC tekintélyes távolkeleti építészek részvételével. Az angol nyelvű esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Legyen szó háborúról, földrengésről, árvízről vagy egyéb katasztrófáról, megmozdul a világ. A maga területén és lehetőségeihez mérten mindenki igyekszik segíteni a bajba jutottakon, ha szeretnénk, sem tudnák elkerülni figyelmünket a világban és a természetben történő változások.
Sok szemszögből meg lehet vizsgálni a történéseket, mi most mindezt építészeti szemmel szeretnénk feltárni a kerekasztal-beszélgetés alkalmával.
Az "Építészet a katasztrófák idején" címmel meghirdetett találkozó nemzetközi és hazai résztvevői saját tapasztalataikat is beemelve mondják el, hogy szerintük mi lehet a feladata az építésznek, illetve mit tehetnek az építészek a különböző, ember és természet okozta tragédiák esetén.
A világ legnagyobb, szakmailag elismert építészei ülnek le egy asztalhoz, hogy ismertessék eddigi munkásságaikat és terveiket a jelenre és a jövőnkre vonatkozóan.
Hogyan gondolkodnak minderről a világ vezető építészei Európában, illetve Ázsiában? Hogyn lehet építészetileg felkészülni a váratlan tragédiákra?
A beszélgetés során ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

A beszélgetés résztvevői:
Jahangir Khan, Pakisztán, az EAROPH alelnöke, az ARCASIA korábbi elnöke
Yui és Takaharu Tezuka, a Tezuka Architects tokiói építésziroda alapítói
Kálmán Ernő DLA, a V4 Építészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke
Az esemény moderátora: Sárközi Csaba, az Archiplan építésziroda alapítója
A beszélgetés angol nyelven zajlik.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások