cikk

Giorgio Squinzi-ről neveztek el utat Ponte di Piave-ban


d.adel | 2021.09.02

A Mapei csoporthoz 2008 óta tartozó Polyglass céghez vezető utat a cégcsoport nagy alakjáról, a 2019-ben elhunyt, Dr. Giorgio Squinzi-ről nevezték el, 2021. június 30-án.

Miután apjától, Rodolfótól átvette a Mapei cég irányítását, Giorgio Squinzi a családi vállalkozást nagy multinacionális vállalattá, a világ egyik vezető vegyipari termékgyártójává, világszerte 57 országban, körülbelül 11 000 alkalmazottat foglalkoztató építőipari nagyvállalattá fejlesztette fel.

Különféle intézményi tisztségeket is betöltött: 1997-2003 és 2005-2011 között az Olasz Vegyipari Szövetség elnöke, 2010-2012 között a CEFIC, az Európai Vegyipari Szövetség elnöke és 2012-2016 között az Olasz Ipari Szövetség elnöke.

Különleges kitüntetéseket is kapott: 1996 -ban megkapta az „Ambrogino d’oro” kitüntetést, Milánó városának népszerűsítéséért vállalt munkásságáért. 1998 -ban az egyik legmagasabb dicséretben részesült (Cavaliere di S. Gregorio Magno) a Vatikánban, a jó példamutatásáért a közösségekben és az egész országban, valamint „Cavaliere del Lavoro” -nak minősítették. 2013 -ban az Olasz Köztársaság elnöke is megtisztelte őt azzal, hogy az „Olasz Köztársasági Érdemrend” nagy tisztségviselőjévé tette.

Amellett, hogy folyamatosan dolgozott mind a családjának, mind a vállalkozásának, hosszú évekig elkötelezett volt a sport, a kultúra és a társadalom területén. Fontos szerepe volt a profi kerékpározás hihetetlen sikere mögötti csapatban, amely csaknem egy évtizede volt a nemzetközi rangsor élén. A Sassuolo átvétele után az olasz labdarúgó klub feljutott az olasz Serie C2 -ből a Serie A -ba.

Nagylelkű és látnok vállalkozó, aki támogatását adta a milánói La Scala Operaház, a velencei Peggy Guggenheim Gyűjtemény, a New York-i Solomon R. Guggenheim Múzeum, és sok más fontos épület felújítási munkáihoz, amelyek Olaszország kulturális-művészeti örökségének részét képezik az egész világon.

Rendkívüli érzékenységgel a társadalmi kérdésekre, folyamatosan dolgozott a közösségért és a nemzetért, és rengeteg tudományos kutatást támogatott. Az Arché Alapítvány nevében különböző projekteket, valamint jótékonysági rendezvényeket, mint például a Celebrity Fight Night és a forlí-i Santa Domenico Múzeumokban rendezett kiállításokat támogatott.

Mottója: „Soha ne hagyd abba a pedálozást” a munkához és az élethez való hozzáállását testesítette meg. Ezeket az értékeket megosztotta és továbbadta gyermekeinek Veronica-nak és Marco-nak.

Az út névváltoztatását, amelyet Pierluigi Ciferni, a Polyglass vezérigazgatója teljes mértékben támogatott, június 30 -án tették hivatalossá a megnyitóünnepségen, amelyen Giorgio Squinzi gyermekei, Veronica és Marco Squinzi (a csoport jelenlegi vezérigazgatói), valamint Laura Squinzi ügyvéd, az igazgatóság elnöke a Mapei S.p.A. igazgatói vettek részt.

A Mapei és a Polyglass eredetileg kis családi vállalkozások voltak, amelyek együtt fejlődtek és értek el nagyszerű eredményeket az építőipari vízszigetelési termékek gyártásában, köszönhetően a közös értékeken alapuló jövőképnek: kemény munka, etika, kiválóságra törekvés.

(X)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások