hír iroda napelem zöld stratégia

Green Cube lett az ikonikus Blue Cube irodaház


MagócsiAnikó | 2022.02.01

Több mint 400 napelemet szerel fel a Blue Cube irodaházra az ingatlant kezelő S IMMO Hungary ingatlanbefektetési társaság. A cél minimálisra csökkenteni az ökológiai lábnyomot, ezen felül – zöld stratégiájának részeként – idén januártól minden hazai épületének elektromos energiaellátását megújuló energiaforrásból fedezi.

„GREEN Cube”-bá változtatták az ikonikus, 2013-ban Boldizsár Andrea tervei alapján megújult Blue Cube irodaházat. Az épület tetején 438 db napelemet (199,29 kWp – 968 m2) helyeznek majd el, melyek az irodaépület teljes energiaellátásának 20-25%-át fogják biztosítani.

„Zöld stratégiánk első komoly lépéseként 2022. január 1-től az összes S IMMO Hungary épület elektromos energia ellátását zöld, megújuló energiaforrásból fedezzük” – közölte Barabás Géza ügyvezető igazgató.

A hazai ingatlankezelő piac kiemelkedő szereplője az elkövetkezendő időszakban a magyar portfolió összes épületét BREEAM zöld minősítéssel fogja ellátni – jelenleg a 7 irodaházból 5 már minősített. Ám ez még csak az első lépés a fenntarthatóbb jövő felé vezető úton: a vállalat folyamatosan a lehető legkisebbre csökkenti az ökológiai lábnyomát.

Forrás: sajtóanyag

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások